pexels Μήπως τελικά μία εβδομάδα διακοπές είναι προτιμότερη από δύο;

Η επιστήμη της ψυχολογίας έρχεται να θέσει νέους κανόνες στις διακοπές.

Μία εβδομάδα ή δύο εβδομάδες διακοπές; Αν η δεύτερη επιλογή έρχεται αυτομάτως ως απάντηση, τότε πρέπει να το ξανασκεφτείς. Γιατί σύμφωνα με τον ψυχολόγο Daniel Kahneman, οι διακοπές της μίας εβδομάδας μπορεί να είναι εξίσου συναρπαστικές. Συγκεκριμένα, το πόσο ευχαριστημένος θα νιώθεις όταν γυρίσεις στο σπίτι, δεν έχει να κάνει με τις ημέρες ξεκούρασης, αλλά με τα πράγματα που έκανες και σ’ ενδιέφεραν περισσότερο. Ο ανθρώπινος εγκέφαλος τείνει να θυμάται οτιδήποτε καινοτόμο. Όταν πας διακοπές για δύο εβδομάδες, το πιο πιθανό είναι να μην αλλάζεις συνεχώς εμπειρίες και έτσι δεν δημιουργείς νέες αναμνήσεις.

 

 

Η επιστήμη της ψυχολογίας υποστηρίζει ότι υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να κάνεις καλύτερες τις διακοπές σου ή την αίσθηση που θα σου αφήσουν, όπως να τις έχεις σχεδιάσει εγκαίρως και να μιλάς γι' αυτές αφού επιστρέψεις.

Αυτό που προτείνει η επιστήμη της ψυχολογίας σε περίπτωση που χρειάζεσαι οπωσδήποτε μεγάλη άδεια, είναι δύο επιλογές. Μπορείς να αλλάξεις δραματικά τα σχέδια σου στα μέσα των διακοπών ώστε να αποκτήσεις νέες αναμνήσεις ή μπορείς να περάσεις τον μισό χρόνο κάνοντας κάτι λιγότερο ακριβό, όπως το να μείνεις σπίτι.Αυτά απ' την επιστήμη.

Έκανα ελεύθερο κάμπινγκ μετά από δέκα χρόνια και το μετάνιωσα

Τώρα αν έχεις άδεια και σπίτι δικό σου ή φίλων σε κάποιο νησί ή παραθαλάσσιο μέρος όπου μπορείς να περάσεις λίγες μέρες, μπορείς να κάνεις και τις δύο εβδομάδες να τσουλήσουν ωραία και με διαφορετικές παρέες για να έχεις ακόμη περισσότερα να θυμάσαι, όταν γυρίσεις στη δουλειά.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved