Έχουμε γίνει υπερθέαμα στο εξωτερικό αλλά μήπως οι τουρίστες πρέπει να καταλάβουν ότι είναι αεροδρόμιο και όχι λούνα παρκ.

Μπορεί στην Ελλάδα να μας νοιάζει περισσότερο το Tortilla Challenge (ή παλιότερα το Ice Bucket Challenge) ωστόσο στο εξωτερικό αποτελεί τεράστιο trend να βγάζεις βίντεο ή να φωτογραφίζεις προσγειώσεις αεροπλάνων κοντά στα αεροδρόμια. Βέβαια υπάρχει μια σημαντική λεπτομέρεια. Δεν είναι όλα τα αεροδρόμια σαν εκείνο της Σκιάθου.

 

 

Και ποια είναι η ιδιαιτερότητα του; Ο αεροδιάδρομος είναι ακριβώς δίπλα στην παραλία, κάτι που συνεπάγεται αυτόματα σε πλήθος κόσμου που πλησιάζει αρκετά ώστε ζήσει από απόσταση επαφής την εκάστοτε προσγείωση ή απογείωση. Και επειδή οι άνθρωποι (συνήθως τουρίστες) νομίζουν ότι η βαρύτητα θα υπερισχύσει της δύνης τουρμπίνας, βάζουν σε κίνδυνο τη σωματική τους ακεραιότητα αδιαφορώντας για τη σήμανση και τον φωτεινό σηματοδότη που είναι τοποθετημένος εκεί.

«Λειτουργούν σαν πεζοί που περνάνε το φανάρι με κόκκινο» δήλωσε πρόσφατα στο GRTimes, ο δήμαρχος Σκιάθου, Θοδωρής Τζούμας.

 

Η χαμηλή πτήση που έγινε viral

Αισθανόμαστε ότι δεν θα είναι και η τελευταία που κάνει τον γύρο του κόσμου από το συγκεκριμένο αεροδρόμιο ωστόσο η αλήθεια είναι ότι το αεροσκάφος της ουγγρικής «Wizz Air» παραπέταξε κοντά στο έδαφος, τόσο που στη θεωρία μπορούσες να το αγγίξεις με το χέρι σου (στο βίντεο της αρχής).

«Ο πιλότος έκανε επίδειξη» ακούστηκε από τον έναν, «το έκανε για να σταματήσει όσο πιο γρήγορα γίνεται» είπε κάποιος άλλος πιο «ειδικός» στον απόηχο της πλέον χαμηλής προσγείωσης αεροπλάνου στην ιστορία που ήρθε να συνεχίσει την λαμπρή παράδοση με τα milestones του αεροδρομίου της Σκιάθου.

Μπορεί να μην χτύπησε κανείς, ωστόσο ξεχνάει κανείς την 61χρονη Βρετανίδα που εκσφενδονίστηκε κατά την απογείωση αεροσκάφους με αποτέλεσμα να αποκομίσει κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, ή τον 79χρονο που θεώρησε ότι προλάβαινε να περάσει αλλά σε χρόνο dt από το δρόμο κατέληξε να κάνει μακροβούτι στη θάλασσα;

 

 

Βλέποντας τον τύπο να έχει φέρει ειδικό τρίποδο για να απαθανατίσει τις πτήσεις βλέπουμε ότι ο κόσμος θα κάνει τα πάντα για να βγάλει ένα σπουδαίο στιγμιότυπο, ακόμα και αν χρειαστει να κινδυνέψει για να το καταφέρει.

Εδώ ο άλλος έβαλε σε κίνδυνο το παιδί του για μια selfie.

Ίσως πλέον πρέπει να σταματήσει να μας κάνει εντύπωση κάθε φορά που κάποιος τραυματίζεται στο συγκεκριμένο μέρος. Διότι σε αντίθεση με όλα όσα θα έλεγε κάποιος για την Ελλάδα στο σημείο υπάρχει σήμανση και προειδοποιήσεις για να μην γίνονται τέτοια περιστατικά. Εάν νομίζεις ότι η απογείωση ενός αεροπλάνου από κοντινή απόσταση είναι roller coaster είσαι αποκλειστικά υπεύθυνος του εαυτού σου.

Τι άλλο θα δούμε άραγε από το αεροδρόμιο της Σκιάθου;

©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved