Έρευνα: Κι όμως το 60% των Ελλήνων δεν ξέρει κολύμπι

Μπορεί να ακούγεται αστείο αλλά είναι ταυτόχρονα και τραγικό.

Στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), περισσότεροι από 350 έως 400 άνθρωποι χάνουν την ζωή τους από πνιγμό ετησίως, με την αναλογία αντρών:γυναικών να είναι 3:1.

Δυστυχώς, κάθε χρόνο στη χώρα μας πνίγεται και ένας σημαντικός αριθμός παιδιών και εφήβων (περίπου 10 παιδιά και έφηβοι).

Εσύ ξέρεις να σερβίρεις σωστά ένα ποτήρι κρασί;

 

 
 

Προβληματισμό και στεναχώρια προκαλούν τα στοιχεία αναφορικά με τους πνιγμούς στις ελληνικές θάλασσες, καθώς πάνω από 300 άνθρωποι χάνουν ετησίως τη ζωή τους, ενώ 60% είναι το ποσοστό των Ελλήνων που δεν ξέρουν κολύμπι.

Η θαλάσσια μορφολογία της χώρας μας εκτείνεται στα 15.000 χιλιόμετρα ακτογραμμών και 6.000 από νησιά και νησίδες, τον περισσότερο καιρό του χρόνου έχουμε ζέστη και ιδανικές συνθήκες για κολύμπι, ωστόσο το 60% των Ελλήνων δεν ξέρει να κολυμπάει.

 

 
 

Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι στην Ελλάδα, μια χώρα που περιτριγυρίζεται από θάλασσα, ένα μεγάλο ποσοστό κατοίκων (αγγίζει ακόμη και το 60%, όπου σημαντικό ποσοστό αυτών είναι παιδιά και έφηβοι) δεν γνωρίζει πώς να κολυμπά και πώς να τηρεί βασικούς κανόνες ασφαλείας με στόχο την αποφυγή των πνιγμών.

Δες εδώ κι άλλα στοιχεία:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved