«Έχω τρεις γάτες στο σπίτι μου αλλά δυστυχώς δεν μου φτάνουν»

Μία ιστορία με πολύ τρίχα, νύχι και αγάπη.

Κανείς δεν ξέρει πώς θα ήμουν σαν άνθρωπος αν δεν είχα συναντήσει στο δρόμο μου αυτά τα τρία υπέροχα πλάσματα. Μπορεί ο κόσμος να νομίζει πως οι γάτες είναι ψυχρές, χωρίς συναισθήματα ή αγάπη, αλλά αυτό όμως είναι ένα τεράστιο λάθος. Οι γάτες είναι ζώα που θα σου κάνουν καλύτερη συντροφιά από έναν άνθρωπο. Εγώ έχω τρεις στο σπίτι μου και δεν το μετανιώνω στιγμή που τις πήρα στη ζωή μου.

Γιατί αυτό το ρομπότ είναι ό,τι καλύτερο για έναν εργένη που έχει γάτες;

Σίγουρα η γάτα είναι ένα ζώο που δεν θα σου κάνει πολλά χάδια, από την άλλη όμως είναι και θέμα χαρακτήρα του κάθε ζώου. Για παράδειγμα οι δικές μου γάτες είναι πολύ χαδιάρες κι εκδηλωτικές κι αυτό συμβαίνει γιατί εκπαιδεύτηκαν από μικρές να μην «μοιάζουν» πολύ με κανονικές γάτες. Μπορείς να τις κάνεις ό,τι θέλεις. Δεν γρατζουνάνε (όχι πολύ τουλάχιστον), δεν κατουράνε όπου βρούνε (να’ ναι καλά αυτός ο άγιος άνθρωπος που σκέφτηκε την άμμο), δεν τρώνε πολύ, γενικά είναι ζώα οικονομικά και δεν χρειάζονται καν να τα βγάζεις βόλτα.

 

 
 

Μετά όμως πρέπει να λάβεις υπόψιν σου κι άλλα πράγματα. Αυτό σε περίπτωση που όντως θέλεις να υιοθετήσεις κάποια γάτα. Σίγουρα πρέπει να έχεις στο σπίτι μία πολύ δυνατή ηλεκτρική σκούπα γιατί πραγματικά θα την χρειαστείς. Κάθε εβδομάδα σκουπίζω το σπίτι δύο φορές και κάθε φορά βγάζω ένα κανονικό πουλόβερ! Μιλάμε για τρίχες κολλημένες στο ταβάνι.

Γατοπατέρας: Ένα παρά τρίχα Ομηρικό έπος με κοφτερά νύχια και φονικές αλλεργίες

Σίγουρα αν είσαι αλλεργικός στις γάτες δεν θα το συνιστούσα, αν κι εγώ είμαι τόσο τρελός μαζί τους που αν και στην πορεία μου εμφανίστηκε αλλεργία στις γάτες, άρχισα να κάνω θεραπεία μόνο και μόνο για να μην τις αποχωριστώ. Είναι τα παιδιά μου, είναι η οικογένεια μου. Η αλήθεια είναι πως οι γάτες είναι το ιδανικό κατοικίδιο για εργένηδες. Πραγματικά ότι πρέπει.

 

 
 

Μετά ένα άλλο που πρέπει να σκεφτείς αν θέλεις να μοιραστείς τη ζωή σου με μία (ή και περισσότερες γάτες, αν πάρεις μία δε υπάρχει γυρισμός και είναι πάντα καλό να έχουν παρέα η μία την άλλη) γάτα είναι το απίστευτο βουνό από κακάκια που πρέπει να αδειάζεις κάθε μέρα. Μιλάμε για ποσότητες όχι αστεία.

Αν λοιπόν αποφασίσεις ποτέ να κάνεις το μεγάλο αυτό βήμα θα πρέπει να ξέρεις πως κάνεις συμβόλαιο για πολλά χρόνια. Οι γάτες θέλουν προσοχή αλλά όχι τόσο όσο ένα σκυλί, οπότε προορίζονται περισσότερο για ανθρώπους που δεν το έχουν πολύ με τις βόλτες και τα μεγαλόσωμά ζώα.

Εγώ τώρα και μία δεκαετία που τις έχω στο σπίτι όχι απλά δεν το μετανιώνω αλλά δεν θα μπορούσα να σκεφτώ πλέον το εαυτό μου χωρίς αυτές.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved