Facebook Ποιος Θεός θα ήθελε να χτυπήσεις ένα ζώο για να τον προσκυνήσει;

Στο Αργυροπούλι Τυρνάβου χτύπησαν δύο άλογα για να προσκυνήσουν και είναι μια εικόνα ντροπής.

Είναι ο Χριστιανισμός η θρησκεία της αγάπης, της αλληλεγγύης, της ενσυναίσθησης; Είναι. Το να χτυπάς μία ψυχή ώστε να γονατίσεις μπροστά στο... μεγαλείο σου μπορεί να αποτελεί κομμάτι αυτής της θρησκείας; Ξεκάθαρα, όχι. Μάρτυρες αυτής της άσχημης εικόνας που κάνει το γύρο του διαδικτύου έγιναν οι κάτοικοι της περιοχές Αργυροπούλι Τυρνάβου. Συγκεκριμένα στο πανηγύρι της Αγίας Παρασκευής, δύο άλογα Βασιλικής Σχολής Ιππασίας της Ανδαλουσίας στην Ισπανία, ο Huracan και ο Darko, δέχτηκαν χτυπήματα προκειμένου να γονατίσουν και να προσκυνήσουν την εικόνα της Παναγίας.

 

 

Τα δύο άλογα δέχθηκαν χτυπήματα επίμονα στα πόδια σε μια εικόνα που προκαλεί ντροπή σε κάθε λογικό ον. Δεν υπάρχει τίποτα το ηθικό στην εκμετάλλευση και την κτηνωδία. Είναι έννοιες που όχι απλώς δεν αγγίζουν τον Χριστιανισμό αλλά τον βρίσκουν απέναντί του. Τα ζώα δεν είναι τα props για μία παράσταση ώστε να ικανοποιήσουμε την ανάγκη μας για θεάματα. Να ανεβάσουμε το video στους προσωπικούς μας λογαριασμούς στα social media για να τονώσουμε τη ματαιοδοξία μας. Δεν υπάρχει καμία θρησκεία που να σου δίνει το δικαίωμα ώστε να βασανίσεις ένα ζώο. Για να ικανοποιήσεις τα άρρωστα ένστικτά σου στο όνομα κάποιου Θεού.

Πόσο κλισέ είναι να δηλώνεις άθεος τη Μεγάλη Εβδομάδα;

Μπορεί να υπάρχει τιμωρία για αυτούς τους τύπους; Δεν είμαστε δικαστές αλλά μπορούμε να τους επιβάλλουμε να σταματήσουν αυτή την κτηνωδία εκμεταλλευόμενοι την θρησκεία. Η ίδια η Εκκλησία θα πρέπει να γίνει πιο αυστηρή σε τέτοια ζητήματα. Να μπει ένα τέλος σε αυτές τις «παραδόσεις» που δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με τον Χριστιανισμό. Που τον «λεκιάζουν» και κάνουν τον κόσμο να αισθάνεται ντροπή και να του γυρίζει την πλάτη. Οι πιστοί, όχι οι θρησκόληπτοι, θεωρούν αυτές τις πρακτικές ξεπερασμένες και αποτρόπαιες. Ο Χριστιανισμός δεν επιβάλλει σε κανέναν να τον προσκυνήσει. Του δίνει την ελευθερία να αποφασίσει εκείνος για τις επιλογές του.

Ευτυχώς που σε όλη αυτή την παράνοια, βρέθηκαν χρήστες να καταδικάσουν το γεγονός. Χρήστες που μίλησαν επικριτικά και ταυτόχρονα σχολίασαν αρνητικά την στάση που κράτησαν οι παρευρισκόμενοι. Κάποιοι μίλησαν για πρόστιμο. Εμείς θα μιλήσουμε για παιδεία. Γιατί κανένα χρηματικό πρόστιμο δεν θα κάνει ενσυνείδητο πολίτη κάποιον. Παρά μόνο η παιδεία που παίρνει από το σπίτι του και το πώς γαλουχείται από την ίδια την κοινωνία.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved