Η ιστορία του παγωτού είναι ό,τι πιο δροσερό αξίζει να διαβάσεις το καλοκαίρι

Η άγνωστη ιστορία του πιο αγαπημένου μας treat ξαναζεί μπροστά στα μάτια μας.

Το παγωτό χρονολογείται πίσω στο 200 π.Χ. στην αρχαία Κίνα. Ναι τόσο παλιό είναι το αγαπημένο μας έδεσμα όσο κι αν δεν το πιστεύεις.

Ποιος όμως ανακάλυψε το παγωτό όπως το ξέρουμε σήμερα; Δεν υπάρχει κανείς που να μην λατρεύει αυτό το καταπληκτικό πράγμα. Όλα τα παιδιά το ξέρουν και όλοι οι μεγάλοι επίσης, μιας και κάποτε υπήρξαν κι εκείνοι παιδιά. Ναι, το παγωτό είναι άμεσα συνδεδεμένο με την αθωότητα.

 

 
 

Στην αρχαία Αίγυπτο έτρωγαν παγωμένα εδέσματα, όπως και στην αρχαία Κίνα, όπως είπαμε πιο πάνω. Ναι, το παγωτό είναι παλιό χόμπι του ανθρώπου. Τόσο παλιό όσο η Ιστορία.

Γιατί ο ήλιος σου κάνει καλό πέρα από ηλιοθεραπεία

«Εφευρέσεις» όπως το χωνάκι ήρθαν πιο μετά και γι’ αυτό κυρίως «φταίνε» οι Αφροαμερικανοί.

Στην αρχαία Κίνα οι αυτοκράτορες βουτούσαν χυμούς φρούτων  μέσα σε πάγο. Ο προπάτορας της σημερινής γρανίτας.

Η ιστορία μας λέει πως ο Μέγας Αλέξανδρος έπινε με τους πολεμιστές του παγωμένα εδέσματα γάλακτος.

 

 
 

Οι Ρωμαίοι έκαναν άλλες πατέντες, όπως το να βουτάνε φρούτα μέσα σε χιόνι και να το τρώνε.

Ένα πολύ πρωτόλειο δείγμα του σημερινού παγωτού ήταν όταν οι αρχαίοι Μεσοποτάμιοι αναμείγνυαν ρύζι με παγωμένο γάλα και χιόνι από τα βουνά.

Στην Αμερική του 1790 ο George Washington κατανάλωνε τεράστια ποσά για να έχει πάντα στο σπίτι του πάγο έτσι ώστε να απολαμβάνει το αγαπημένο του dessert.

 

 
 

Ουσιαστικά όμως οι γνήσιοι εφευρέτες του μοντέρνου παγωτού είναι οι Αφροαμερικάνοι. Εκείνοι ήταν που είχαν πρώτοι το όραμα αλλά και την ιδέα.

Ο γνήσιος πατέρας του παγωτού, σύμφωνα με τους ιστορικούς, ήταν ένας από τους μάγειρες του Thomas Jefferson, ο Augustus Jackson, ο οποίος πρόσθεσε αλάτι στο γάλα έτσι ώστε να χαμηλώσει την θερμοκρασία του.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved