Έχουμε φτάσει να βάζουμε τον «Γκοτζίλα» μέσα σε αντικλεπτικό κουτί

Το γνωστό ζβανάκι που όλοι μισήσαμε στο στρατό, τώρα του βάζουν συναγερμό στα σούπερ μάρκετ της Αμερικής.

Όλα τα έχουμε δει σε αυτόν τον κόσμο. Αλλά αυτό σίγουρα δεν το περιμέναμε με τίποτα. Είπαμε η οικονομία παγκοσμίως πάει κατά διαόλου, αλλά αυτό το πράγμα δείχνει που έχουμε φτάσει σαν άνθρωποι αλλά και σαν μετα-καπιταλισμός.

Ναι ο μέτα-καπιταλισμός είναι πολύ creepy φάση, από την άλλη δεν σας κρύβω πως γέλασα λίγο με αυτό το χάλι: σε αντικλεπτικό κουτί ένα ζβανάκι, το κλασικό «γκοτζίλα» που όλοι μας μισήσαμε σα φαντάροι, τώρα στην Νέα Υόρκη το έχουνε περί πολλού.

Ναι οι άνθρωποι σίγουρα πεινάνε, από πάντα πεινούσαν, τώρα όμως η κατάσταση μήπως έχει ξεφύγει αρκετά; Και δεν είναι μόνο στην Νέα Υόρκη. Όταν πηγαίνεις στο σούπερ μάρκετ και βλέπεις αντικλεπτικά πίσω από κομμάτια γραβιέρας, τότε ξέρεις πολύ καλά πως κάτι δεν πάει καθόλου καλά στην οικονομία αλλά και στον κόσμο γενικότερα.

 

 
 

Όχι, δεν φταίει ο κόσμος που κλέβει, φταίει η οικονομία που δεν δίνει δυάρα για τους ανθρώπους. Ναι, όταν βλέπεις ανθρώπους να κλέβουν ζβανάκια αυτό σημαίνει πως δεν έχουν στο μυαλό τους να κάνουν κάποιο γκουρμέ δείπνο, αλλά μάλλον θέλουν να βάλουν κάτι στο στόμα τους για να μην πεθάνουν από ασιτία.

Τα μυστικά του χρήματος που θα θέλαμε να ξέρουμε πριν από 20 χρόνια

Το κατάστημα Duane Reade λοιπόν, το οποίο εδρεύει στη Νέα Υόρκη προκειμένου να προφυλάξει από τους κλέφτες το χοιρινό κρέας κονσέρβας, το έκλεισε σε διάφανα κουτιά ασφαλείας. Τρομερή ιδέα έτσι; Αυτό από μόνο του δείχνει πόσο μοχθηρός και απάνθρωπος είναι ο κόσμος που ζούμε.

Κι όλα αυτά κάτω από τον νόμο της ζήτησης και της προσφοράς. Αν σκεφτείς πως κάθε μέρα τόνοι από τρόφιμα πετιούνται από μεγάλα ξενοδοχεία και λούζονται με χλωρίνη μόνο και μόνο για να μην τα πάρουν οι άστεγοι και οι άνθρωποι που δεν έχουν να φάνε, τότε το φαινόμενο του αντικλεπτικού στο ζβανάκι φαίνεται απλά σαν ένα χαζό αστείο.

Άλλα αντικλεπτικά μέτρα που έχουμε δει και στην Ελλάδα είναι σε κρέας συσκευασμένο, σαλάμια, σολωμό και άλλα. Ένα φαινόμενο που τρομάζει γιατί δεν είναι πως οι άνθρωποι ξαφνικά αποφάσισαν πως δεν θέλουν πληρώνουν για την τροφή τους, μάλλον το αντίθετο έχει γίνει, οι εταιρίες αυξάνουν τις τιμές σε σημείο που ο κόσμος να μην μπορεί να φάει. Έτσι αναγκάζεται να κλέβει.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved