Θα έμενες στην έπαυλη των Kray Twins;

Την έχει σκάψει όλη γύρω-γύρω η αστυνομία για πτώματα, δεν έχει άλλα.

Αυτή η έπαυλη στο ήσυχο Suffolk κάποτε άνηκε στους πιο θορυβώδεις τύπους που έβγαλε ποτέ η Αγγλία. Οι Ronnie Kray και Reggie Kray, γνωστοί σαν Kray Twins, κρατούσαν κάποτε τα ηνία όλου του Λονδίνου μέσα από τις παράνομες δραστηριότητές τους, με τρόπο που έκανε τη σικελική μαφία της Νέας Υόρκης να μοιάζουν με προσκόπους. 

Το σπίτι αυτό το αγόρασαν το 1967 έναντι 11 χιλιάδων λιρών, κάτω από 200 χιλιάδες σε σημερινά λεφτά (άλλη μια απόδειξη του πόσο έχουν εκτοξευθεί οι τιμές των ακινήτων) προκειμένου να χαλαρώνουν από τις, ας πούμε επιχειρήσεις τους, αλλά δεν το χάρηκαν και πάρα πολύ. Έναν χρόνο αργότερα, το 1968 η αστυνομία μπούκαρε σε αυτό το σπίτι και συνέλαβε τους δίδυμους γκάνγκστερ για τον φόνο των George Cornell και Jack “The Hat” McVitie. 

 

 

Ο McVitie ήταν κάποτε δεξί χέρι των διδύμων κι ένας από τους γνωστότερους γκανγκστερ του Ανατολικού Λονδίνου. Κάποτε τα χέρια κόβονται, ακόμα και το δεξί, και στις 29 Οκτωβρίου του 1967, ο Reggie τον σκότωσε. Για αυτόν τον φόνο καταδικάστηκαν σε ισόβια τα δύο αδέρφια. Η σύλληψή τους σε αυτό το απομονωμένο σπίτι στο ήσυχο προάστιο, οδήγησε τις αρχές σε μια πρωτόγνωρη επιχείρηση έρευνας. 

Η αστυνομία έσκαψε ολόκληρο τον προαύλιο χώρο κι έψαξε σπιθαμή προς σπιθαμή το σπίτι από τα θεμέλια μέχρι τη σοφίτα. Ο αριθμός των θυμάτων των Kray Twins δεν εξακριβώθηκε ποτέ και διάφοροι αθώοι ή όχι και τόσο αθώοι που βρέθηκαν στον διάβα τους εξαφανίστηκαν μυστηριωδώς και κανείς δεν τους είδε ποτέ ξανά. Πάντως το σπίτι αυτό δεν έχει κανένα πτώμα, μην ανησυχείτε.

 

 

Αν το 1967 η έπαυλη αυτή με τα επτά υπνοδωμάτια κόστιζε κάτι λιγότερο από 200 χιλιάδες λίρες σε σημερινά λεφτά, τώρα πωλείται έναντι 2,25 εκατομμυρίων λιρών και η αίσθησή μας είναι ότι το ότι οι προηγούμενοι ιδιοκτήτες ήταν οι Kray Twins μάλλον κράτησε κάπως την τιμή του. Με τη φήμη πάντως που είχαν οι Reggie και Ronnie εμείς δεν είμαστε σίγουροι ότι δεν έχουν σκοτώσει κάποιον εκεί μέσα και δεν ξέρουμε αν είναι και πολύ άνετη αυτή η σκέψη για να κοιμάσαι άνετος σε κάποιο από τα επτά υπνοδωμάτια. 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved