Release Athens 2022: Το μουσικό φεστιβάλ που έφερε σε μία σκηνή όλα τα είδωλά μας

Αν αναλογιστείς μερικές από τις πιο συναρπαστικές, καλοκαιρινές εμπειρίες που έχεις ζήσει στο παρελθόν, σίγουρα οι περισσότερες από αυτές είχαν ως soundtrack τους ήχους της αγαπημένης σου μπάντας, η οποία έπαιζε live σε κάποιο σημείο της πόλης. Διότι οι καλοκαιρινές συναυλίες που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο στην Αθήνα, αποτελούν μία ευκαιρία να θαυμάσεις από κοντά τα μουσικά σου είδωλα, να εκφράσεις τον πραγματικό σου εαυτό και να επικοινωνήσεις μέσω της μουσικής, να περάσεις καλά απολαμβάνοντας την αγαπημένη σου μπύρα ΑΜΣΤΕΛ, δηλαδή τον απολαυστικό συνοδοιπόρο σε όσα απολαμβάνεις με την ψυχή σου.

Και αν υπάρχει ένα συγκεκριμένο μουσικό φεστιβάλ που σε κάνει να ανυπομονείς κάθε χρόνο, αυτό είναι σίγουρα το Release Athens Festival στην Πλατεία Νερού, το οποίο σου έχει χαρίσει μερικές από τις πιο δυνατές, μουσικές στιγμές της ζωής σου και σε κάθε συναυλία, κάνει την ψυχή σου να ξεχειλίζει από συναισθήματα.

Κι αν κρίνουμε από το φετινό line up, οι εμπειρίες που ζήσαμε είναι κάτι παραπάνω από δυνατές, αφού στη σκηνή του Release Athens έχουν ήδη εμφανιστεί μερικοί από τους καλλιτέχνες που σε έχουν διαμορφώσει και τους οποίους ακούς ασταμάτητα, από όταν άρχισες να διαλέγεις συνειδήτα τα ακούσματά σου.

Σε περίπτωση που δεν έχεις ενημερωθεί, λοιπόν, και αναρωτιέσαι ποιοι είναι αυτοί οι καλλιτέχνες, παρακάτω σου παρουσιάζουμε τις μπάντες που είδαμε στη σκηνή του Release Athens Festival, ενώ σου αποκαλύπτουμε πώς με τη βοήθεια της ΑΜΣΤΕΛ, θα απολαύσεις μία πρωτόγνωρη συναυλιακή εμπειρία, η οποία θα κάνει την ψυχή σου να ξεχειλίσει.

 

 

Ο Χρήστος έκανε «προθέρμανση» με Judas Priest και άφησε την ψυχή του να ξεχειλίσει με Slipknot

Αν πριν από 15 χρόνια κάποιος μου έλεγε πως θα είχα την τύχη να τραγουδήσω μαζί με τον Rob Halford το ρεφρέν του εμβληματικού «Breaking the law», ενώ το πλήθος μπροστά μου θα έκανε headbanging και εγώ θα έπινα χαλαρός δροσιστικές γουλιές από τη μπύρα μου, πιθανότατα θα γελούσα.

Μπορεί να είμαι πια 31, μπορεί να μην κυκλοφορώ πια με μπλουζάκι Judas Priest και να μην έχω τα μαλλιά μου κοτσίδα όμως, όταν είδα τα μέλη της αγαπημένης μου μπάντας να εμφανίζονται στη σκηνή του Release Athens στις 15 Ιουλίου, ένιωσα την ψυχή μου να ξεχειλίζει, όπως παλιά, τότε που άκουγα όλη τη δισκογραφία τους στη διαπασών -μέχρι να ακούσω τη μητέρα μου να φωνάζει από την κουζίνα.

Ωστόσο, η συνάντησή μου με τον Rob Halford και την παρέα του ήταν μόνο η προθέρμανση, για όσα ακολούθησαν, στο επικό live των Slipknot στις 23 Ιουλίου. Μαζί με εμένα, αρκετοί ήταν οι θεατές που βρέθηκαν στη συναυλία, έχοντας εξασφαλίσει ένα δωρεάν εισιτήριο μέσω του microsite amstelmusic.gr της ΑΜΣΤΕΛ, το οποίο προσφέρει στους νικητές μία upgraded συναυλιακή εμπειρία, η οποία περιλαμβάνει τη δυνατότητα «skip the line» και μία μοναδική εμπειρία θέασης από το ΑΜΣΤΕΛ μπαρ με καταπληκτική οπτική στη σκηνή και δωρεάν μπύρα.

 

amst3

 

Ο Στέλιος τραγουδάει ακόμη δυνατά «bang, bang, bang, bang, vamanos, vamanos»

Φέτος το καλοκαίρι, η Πλατεία Νερού έχει εξελιχθεί στο καθιερωμένο σημείο συνάντησης με την παρέα μου, αφού μία με τους Bauhaus, μία με τον Iggy Pop και μία με τους Pet Shop Boys, κάθε φορά καταλήγουμε να λέμε βιαστικά τα νέα μας στο σύντομο κενό που πραγματοποιείται ενδιάμεσα από τα acts. Δεν υπάρχει αμφιβολία πως πρόκειται για το πιο μουσικό καλοκαίρι των τελευταίων χρόνων, το οποίο κλείσαμε με τον πιο αυθεντικά rock 'n roll τρόπο, δηλαδή υπό τους ξεσηκωτικούς ήχους των Clutch, της θρυλικής αμερικάνικης μπάντας που πριν πολλά χρόνια με ενέπνευσε και με έπεισε να τολμήσω να δημιουργήσω τη δική μου μουσική με τους φίλους μου.

Ακούγοντας ξανά και ξανά το «Electric worry», τραγουδώντας «bang, bang, bang, bang, vamanos, vamanos» και διασκευάζοντας το «The regulator» που με τη χαρακτηριστική συγχορδία του «έντυσε» τις πρόβες με τη μαθητική μπάντα στην οποία συμμετείχα, ανακάλυψα το πάθος μου για τη μουσική, ένιωθα την ψυχή μου να ξεχειλίζει από stoner μελωδίες, ένιωθα πως μπορώ να είμαι κάθε στιγμή ο εαυτός μου.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, λοιπόν, στις 19 Ιουλίου όλοι οι δρόμοι μας οδήγησαν στην Πλατεία Νερού, εκεί όπου άκουσα ξανά με τους παιδικούς μου φίλους τα κομμάτια που μας έφεραν κοντά και μας έκαναν να αγαπήσουμε βαθιά τη μουσική, τσουγκρίζοντας την αγαπημένη μας μπύρα.

amst2

Ο Βασίλης ξεκίνησε με Mogwai, Parov Stelar και Κάπα Βήτα για να καταλήξει στους Sepultura

Μπορεί άλλοι να υπολογίζουν το budget των καλοκαιρινών τους διακοπών όμως, εγώ κάθε χρόνο περιμένω πρώτα να ανακοινωθεί το line up του Athens Release Festival και μετά κάνω τα κουμάντα μου. Και το φετινό line up, ομολογουμένως, ξεπέρασε κάθε προσδοκία, αφού κάθε μέρα ήταν και μία μικρή έκπληξη για όσους έχουμε ένα ευρύ φάσμα μουσικών ακουσμάτων.

Με λίγα λόγια, δεν μπορούσαμε να αποφασίσουμε για ποια συναυλία θα κλείσουμε εισιτήρια. Ευτυχώς, κάποιοι γίναμε μέλη στο site της ΑΜΣΤΕΛ amstelmusic.gr, εξασφαλίσαμε δωρεάν εισιτήρια, ακούσαμε live το «Ατελείωτα χρυσάνθεμα» του Κάπα Βήτα και ξεχείλισε η ψυχή μας, χορέψαμε ασταμάτητα με τις πρωτότυπες παραγωγές του Parov Stelar, ονειρευτήκαμε με τα post rock ηχοτοπία των Mogwai και χτυπηθήκαμε υπό τους ήχους των Sepultura, γιατί έτσι μας αρέσει!

«Inner Self», «Ratamahatta», «Vox Populi», «Born Stubborn» είναι μόνο μερικά από τα κομμάτια των Sepultura που ταρακούνησαν την Αθήνα με τα φωνητικά του Derrick Leon Green στις 23 Ιουλίου.

Μάλιστα, αν βρέθηκες σε κάποια συναυλία του Athens Release Festival, πιθανόν να σκάναρες το QR code στο ποτήρι της ΑΜΣΤΕΛ, για να είχες τη δυνατότητα για μία αναβαθμισμένη εμπειρία θέασης από ψηλά στο ΑΜΣΤΕΛ bar, με δωρεάν μπύρα για σένα και έναν φίλο σου ή να κέρδισες ένα limited edition μπλουζάκι της ΑΜΣΤΕΛ σε συνεργασία με το Athens Release Festival ή ένα επαναχρησιμοποιούμενο ποτήρι με το φετινό line up.

amst1

Μην χάνεις άλλο χρόνο, λοιπόν! Το φετινό καλοκαίρι είναι το πιο συναυλιακό των τελευταίων χρόνων και αξίζει να το ζήσεις ακούγοντας τους αγαπημένους σου καλλιτέχνες και απολαμβάνοντας την αγαπημένη σου ΑΜΣΤΕΛ. Ακριβώς για αυτό, τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να επισκεφθείς το amstelmusic.gr, δηλαδή τον διαδικτυακό προορισμό μέσα από τον οποίο η ΑΜΣΤΕΛ σε στέλνει στα μεγαλύτερα μουσικά event του φετινού καλοκαιριού, δηλαδή στις εμπειρίες που θα κάνουν την ψυχή σου να ανοίξει και να ξεχειλίσει από έντονα συναισθήματα.

#amstelmusic #amstelgreece



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved