associated press O Elon Musk γκρινιάζει που όλοι ασχολούνται μαζί του

Ο edgelord που έκανε το «Δώστε μου σημασία» απόφθεγμα ζωής, έχει αρχίσει να κουράζεται και να κουράζει γενικά.

Ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου ποτέ δεν έλειψε από τους τίτλος ειδήσεων τα τελευταία χρόνια, αλλά αυτές τις μέρες το κακό έχει παραγίνει. Η αλήθεια είναι ότι όλο αυτό δεν ξεκίνησε λόγω σκανδαλοθηρικού και κουτσομπολίστικου ενδιαφέροντος, αλλά γιατί με κάθε tweet του 51χρονου επιχειρηματία κλυδωνίζεται ένα σημαντικό μέρος της παγκόσμιας οικονομίας. 

Από τις τιμές των κρυπτονομισμάτων μέχρι την τιμή της μετοχής μεγαθήριων όπως το twitter, κάθε δήλωσή του αποτελεί τουλάχιστον οικονομική δήλωση άξια διαμοιρασμού και σχολιασμού. Το θέμα είναι ότι όλο αυτό διανθίζεται με επιτηδευμένα edgy δηλώσεις που αφορούν άσχετα θέματα με τα οποία ασχολείται μόνο και μόνο για να προκαλέσει. 

 

 

Δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν ότι η προβοκατόρικη ενασχόλησή του με άσχετα θέματα είναι ενταγμένη μέσα στο πλαίσιο της influential περσόνας του. Για να του δώσουν μεγαλύτερη σημασία στα οικονομικά, πρέπει να θίξει και τα κοινωνικά, όμως αυτό κάποια στιγμή ξεφεύγει από τον έλεγχο. Δεν είναι ούτε ο πρώτος, και δυστυχώς δεν θα είναι ούτε ο τελευταίος που χάνει το έλεγχο της περσόνας που έχει χτίσει στα social media και στη συνέχεια στη δημόσια σφαίρα. Δεκάδες είναι τα παραδείγματα διάσημων και εκατομμύρια των άσημων που παθαίνουν ψυχολογικό meltdown. 

Αυτό που τρίγκαρε την αντίδραση του Elon Musk ήρθε λίγο μετά το δημοσίευμα της Wall Street Journal που τον ήθελε να έχει μια σύντομη, πλην θυελλώδη, σχέση με την Nicole Shanahan, σύζυγο του Sergey Brin. Το ίδιο δημοσίευμα αναφέρει πως αυτό το κέρατο πυροδότησε το διαζύγιο του συνιδρυτή της Google, και τελικά έδωσε τέλος σε στην φιλία μεταξύ των δύο αντρών. Η φιλία μεταξύ των δύο αντρών ήταν πολύ παλιά, μάλιστα το 2008 ο Brin δάνεισε μισό εκατομμύριο στον Musk κατά την κρίση του 2008 και από τότε οι δύο άντρες έβλεπαν τις περιουσίες τους να αυξάνονται με αλματώδη ρυθμό, αν και του Musk αρκετά πιο θεαματικά.

 

 

Αυτό το τελευταίο δημοσίευμα, μαζί με το γαϊτανάκι σχολίων που προκάλεσε, μάλλον ενόχλησε τον Musk, ο οποίος και αρνήθηκε κατηγορηματικά την εν λόγω σχέση. Η φήμη ενισχύθηκε από το ότι ο Brin πούλησε όλες τις μετοχές του στις επιχειρήσεις του Musk αμέσως μετά την αίτηση διαζυγίου του, αν και ο Musk δήλωσε πως έχει δει την πρώην σύζυγο του Brin 2 φορές τα τελευταία τρία χρόνια και όλα είναι χονδροειδή ψέματα. 

Άσχετα από το αν οι φήμες ευσταθούν ή όχι, ο τρόπος αντίδρασης του Musk, ο οποίος ανακοίνωσε ότι προχωρά σε σιγή ασυρμάτου, δείχνει ότι άρχισε να χάνει τον έλεγχο της ροής των πληροφοριών που αφορά το πρόσωπό του. Φυσικά η αποχή του από το φως της δημοσιότητας συνοδεύτηκε από το ότι η αφοσίωσή του στη δουλειά θα είναι για το καλό του ανθρώπινου πολιτισμού, αλλά όλοι ξέρουμε ότι το να σχολιάζει στο twitter είναι μέρος της δουλειάς του. Για να δούμε αν θα καταφέρει να μείνει μακριά από το αγαπημένο του μέσο κοινωνικής δικτύωσης για πάνω από μία εβδομάδα. 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved