Netflix Είναι αλήθεια ότι οι γυναίκες διαβάζουν τις σκέψεις μας;

Η επιστήμη πήρε θέση και μας ανοίγει τα μάτια.

Σου έχει συμβεί ποτέ μία γυναίκα να διαβάσει το τι συμβαίνει ακριβώς στο μυαλό σου; Να γνωρίζει τις σκέψεις σου ακόμη κι αν θεωρείς πως αυτά τα μυστικά τα έχεις κλειδωμένα στην ψυχή σου; Δεν χρειάζεται να τρομοκρατείσαι, απλώς να το αποδεχτείς.

Διότι σύμφωνα με μία έρευνα που πραγματοποιήθηκε από επιστήμονες του Cambridge, κατέληξε στο συμπέρασμα πως οι γυναίκες έχουν τρομακτική διαίσθηση. «Η μελέτη δείχνει ότι η ενσυναίσθηση είναι εν μέρει θέμα γενετικό αλλά δεν θα πρέπει να υποβαθμίσουμε άλλους σημαντικούς κοινωνικούς παράγοντες, όπως την πρόωρη ανάπτυξη και τη μεταγγενητική εμπειρία», επισημαίνει σχετικά ο καθηγητής Thomas Bourgeron. «Μας φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στο να κατανοήσουμε τέτοιες διαφοροποιήσεις στον πληθυσμό».

 

 

Για να καταλήξουν σε αυτό το συμπέρασμα, η ίδια ερευνητική ομάδα έχει αναπτύξει ένα τεστ «γνωστικής ενσυναίσθησης». Σε συνδυασμό με την εταιρεία γενετικής 23andMe και ερευνητές από την Αυστραλία, τη Γαλλία και την Ολλανδία, η ομάδα υπέβαλε στο συγκεκριμένο τεστ περίπου 90.000 άτομα από ολόκληρο τον πλανήτη.

Έρευνα: Ποια είναι τα στοιχεία που δείχνουν πως θέλει να σε χωρίσει;

Αυτό που διαπίστωσαν ήταν ότι κατά μέσο όρο οι γυναίκες είναι πολύ καλύτερες στο να καταλαβαίνουν κάποιον από τα μάτια, ενώ βρήκαν ότι αυτό έχει να κάνει με διαφοροποιήσεις στο θηλυκό χρωμόσωμα 3.

Η επιστήμη μίλησε. Τώρα γνωρίζεις ότι δεν μπορείς να κρύβεσαι και τόσο εύκολα.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved