Νέα δεδομένα αλλάζουν όλα όσα γνωρίζαμε για την κατάθλιψη

Τόσα χρόνια την ερμηνεύαμε λάθος.

Η κατάθλιψη είναι μια ασθένεια που επηρεάζει περισσότερο από το 10% του παγκόσμιου πληθυσμού. Πιο συγκεκριμένα, 350 εκατομμύρια άτομα έρχονται αντιμέτωπα με κάποια μορφή της.

Είναι η πιο σημαντική αιτία αναπηρίας στον κόσμο και μπορεί να επηρεάσει ανθρώπους κάθε ηλικίας και φύλου. Από κατάθλιψη μπορεί να υποφέρουν παιδιά, έφηβοι, ενήλικες και ηλικιωμένοι, άνδρες και γυναίκες.

 

 
 

Έως τώρα, εκατομμύρια άνθρωποι που πάσχουν από κατάθλιψη προσπαθούν να την αντιμετωπίσουν με χάπια τα οποία ρυθμίζουν την ισορροπία ενός νευροδιαβιβαστή ονόματι σεροτονίνη. Παρά όμως της ευρείας χρήσης αντικαταθλιπτικών, οι μηχανισμοί πίσω από την αντιμετώπισή της παραμένουν ένα μεγάλο μυστήριο.

Ποτέ δεν είναι αργά για να ξεκινήσεις το τρέξιμο

Τώρα, όμως μία νέα τεράστια έρευνα, έρχεται να αμφισβητήσει αυτά που ξέραμε έως τώρα για την εμπλοκή της σεροτονίνης στην κατάθλιψη.

 

 
 

Η κατάθλιψη είναι πολύ πιο περίπλοκη σε σχέση με μια απλή συναισθηματική πτώση ή με εναλλαγές της διάθεσης. Θεωρείται μια σοβαρή ασθένεια και σε ακραίες περιπτώσεις μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε αυτοκτονία. Αποτελεί τη δεύτερη αιτία θανάτου των νέων μετά τα τροχαία ατυχήματα.

Δες εδώ τι λέει αυτή η έρευνα:

πηγή



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved