H Ana De Armas δεν πιστεύει σε μια γυναικεία ενσάρκωση του James Bond

To Bond Girl της καρδιάς μας δεν ενστερνίζεται τον άκρατο εκμοντερνισμό των θεσμών.

H πανέμορφη Κουβανή που θαυμάσαμε στο σύντομο πέρασμά της από το No Time to Die, ως νεοσύλλεκτη πράκτορας της CIA, μίλησε στη Sun και φυσικά δεν γινόταν να μην ερωτηθεί για τη διαδοχή του Daniel Craig. Χωρίς πολλές περιστροφές είπε ότι θα ήθελε να δει περισσότερες γυναίκες στο σύμπαν του James Bond, αλλά όχι στον ίδιο τον ρόλο του πράκτορα.

 

 

Σύμφωνα με την ίδια, ο James Bond βασίζεται σε μια πολύ συγκεκριμένη κεντρική ιδέα ενός μυθιστορήματος, άρα οι καλλιτεχνικές ελευθερίες πάνω στο σενάριο έχουν τα όριά τους και δεν χρειάζεται να ξεπερνιούνται. Οι ταινίες του James Bond καταφέρνουν κάθε φορά να προσαρμόζονται στα δεδομένα της εποχής, ο Bond του Sean Connery θα έμοιαζε αστείος στον 21ο αιώνα, και ο τρόπος με τον οποίο προσαρμόζεται είναι το μυστικό της επιτυχίας του για πάνω από μισό αιώνα.

Από την άλλη η ολοένα και μεγαλύτερη εκπροσώπηση των γυναικών στο franchise του James Bond είναι ένα ζήτημα και μάλιστα σε εξέλιξη. Στις ταινίες του Daniel Craig, και ειδικά στην τελευταία του, οι γυναίκες έχουν απομακρυνθεί πάρα πολύ από τον ρόλο της χαριτωμένης γλάστρας που δεν προσφέρουν κάτι περισσότερο από μια ευχάριστη παρέα για τον 007 όταν δεν σκοτώνει, γκρεμίζει πόλεις ή σώζει τον κόσμο. 

 

 

Η εκτίμησή της είναι ότι οι γυναίκες θα έχουν έναν ακόμα πιο ενεργό ρόλο στις ταινίες που έρχονται, κάτι που πιστεύει και ο Daniel Craig, αλλά από ότι φαίνεται στον ίδιο τον 007 δεν πρόκειται να δούμε κάποια δραματική αλλαγή. O James Bond προσαρμόζεται, αλλά δεν αλλάζει, όπως αλλωστε θα έκανε και ένας πραγματικός μυστικός πράκτορας στο πεδίο της δράσης. 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved