Instagram Κουφονήσι: Το περιστατικό που έδειξε την ανάγκη ενίσχυσης του ΕΣΥ στα νησιά

Η υπόθεση της 16χρονης στο Κουφονήσι είχε ευτυχή κατάληξη αλλά ανέδειξε όλες τις παθογένειες μίας χώρας που στηρίζεται στον τουρισμό.

Η απόσταση ανάμεσα στην ευτυχία και την τραγωδία είναι πιο κοντινή από όσο πιστεύουμε. Αρκούν λίγα δευτερόλεπτα ώστε να συμβεί το κακό. Είτε από αδράνεια, είτε από απερισκεψία. Συνέβη το μεσημέρι της Δευτέρας στο Κουφονήσι και ήδη πέρασε στα ψιλά. Ευτυχώς, δηλαδή, γιατί η υπόθεση είχε καλό τέλος. Και όταν υπάρχει καλό τέλος, η είδηση για τα περισσότερα ΜΜΕ παύει να είναι είδηση. Μία 16χρονη τουρίστρια απολάμβανε το μπάνιο της στην παραλία «Ιταλίδα» στο Κουφονήσι. Επιχείρησε βουτιά από ψηλό σημείο, ο κυματισμός την χτύπησε τη στιγμή που αναδυόταν από το νερό και την πέταξε κυριολεκτικά πάνω στον βράχο. Ανασύρθηκε λιπόθυμη με σπασμένο χέρι και βαριά χτυπήματα στην πλάτη.

 

 

Ο αυτόπτης μάρτυρας που την εντόπισε προσπάθησε να επικοινωνήσει με το Κέντρο Υγείας και την αστυνομία, όμως κανείς δεν απαντούσε επί μία ώρα. Τελικά ήρθε ένα καΐκι που μεταφέρει τουρίστες και έτσι η κοπέλα κατάφερε να φτάσει στη χώρα. Ο γιατρός ενεργοποιήθηκε μετά από 1.5 ώρα και αφού τον κάλεσε ένας κάτοικος στο κινητό που τον γνώριζε.

Στα Κουφονήσια θέλουν το καλοκαίρι τους αυθεντικό και τίμιο

Δεν είμαστε εδώ για να καταδικάσουμε τον γιατρό. Και εξηγούμαστε. Στο Κουφονήσι υπάρχει ένας γιατρός. ΕΝΑΣ. Μπορεί εκείνη την ώρα να έδειξε ολιγωρία, ωστόσο οι ευθύνες βαραίνουν και την Πολιτεία. Σ’ ένα νησί που αποτελεί hot προορισμό για τις καλοκαιρινές διακοπές, το Κέντρο Υγείας είναι υποστελεχωμένο. Ένας γιατρός πρέπει να τρέξει για τους κατοίκους του νησιού, τους τουρίστες και τα κατοικίδια ζώα. Μία κοπέλα βρέθηκε τραυματισμένη και ευτυχώς γλίτωσε τα χειρότερα. Πέρσι τον Αύγουστο, μία ηλικιωμένη γυναίκα βρέθηκε χτυπημένη στον δρόμο του νησιού λόγω επιληψίας και αν δεν υπήρχε μία Ιταλίδα τουρίστρια, η οποία έτυχε να είναι γιατρός, να της προσφέρει τις πρώτες βοήθειες κανείς δεν γνωρίζει που θα είχε καταλήξει αυτή η υπόθεση. Για την ιστορία τη μετέφεραν στη Νάξο και στο νοσοκομείο του νησιού.

 

 

Σε μία περίοδο που τα νησιά βουλιάζουν από κόσμο, τα Κέντρα Υγείας να είναι υποστελεχωμένα είναι μία ντροπή για τη χώρα. Αυτές οι εικόνες είναι μία πραγματική ντροπή για τη χώρα στο εξωτερικό: Το να μην μπορείς να προσφέρεις στον κάτοικο της περιοχής και τον τουρίστα, την ασφάλεια. Γιατί εκτός από τις ταβέρνες, τα γραφικά σοκάκια και τα κοκτεϊλάκια στα μπαρ, το να έχεις θωρακισμένο το σύστημα υγείας δεν αποτελεί πολυτέλεια. Θεωρείται επιβεβλημένο. Πριν θρηνήσουμε νεκρούς.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved