Πάνε καλά οι Κινέζοι και θέλουν να μας κόψουν το πορνό;

Οι Ασιάτες ανακάλυψαν συσκευή που διαβάζει τη σκέψη σου για την αποφυγή πονηρών μηνυμάτων του εγκεφάλου.

Μάλλον η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο και τώρα η επιστημονική φαντασία γίνεται παντού πραγματικότητα. Πρώτη η Κίνα ανέπτυξε ένα μηχάνημα το οποίο μπορεί όντως να διαβάσει τη σκέψη κι όλα αυτά για την αποφυγή «πονηρών» σκέψεων.

 

 
 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του South China Morning Post, μια ομάδα ερευνητών του Πανεπιστημίου Jiaotong του Πεκίνου στην Κίνα ανέπτυξε και δοκιμάζει μια συσκευή που μπορεί να «διαβάζει τη σκέψη», με στόχο την καλύτερη εφαρμογή της πολιτικής της χώρας σχετικά με το πορνογραφικό περιεχόμενο.

Η επιστημονική εξήγηση στο γιατί αγαπιέστε με τον κολλητό σου

Αυτό μας έλειπε τώρα, να μπούμε στη διαδικασία να διαβάζουμε και τις σκέψεις των άλλων. Από πάντα όμως η Κίνα τα πήγαινε καλά με τη λογοκρισία και τώρα θέλει να το φτάσει στα άκρα. Σκέψου να ζεις σε ένα κράτος όπου μπορούν οι αρχές να διαβάζουν τη σκέψη σου. Φρικτό απλά.

 

 
 

Περνώντας σε μεγαλύτερη ανάλυση, η παρακολούθηση τέτοιου περιεχομένου δεν είναι απλώς ακατάλληλη για ανήλικους στην Κίνα, αλλά αποτελεί έγκλημα. Αν δηλαδή κάποιος πιτσιρίκος βλέπει πορνό τον πάνε μέσα χειροπόδαρα. Τρομερό; Απίστευτο πραγματικά.

Έτσι, η χώρα χρησιμοποιεί ήδη διάφορα φίλτρα για τον εντοπισμό και την αφαίρεση από το διαδίκτυο και από τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης ανάρμοστου περιεχομένου.

 

 
 

Με λίγα λόγια είναι κάπως κόλαση να σου αρέσει το πορνό και να ζεις στην Κίνα αυτή τη στιγμή.

Στο πλαίσιο αυτών των προσπαθειών γίνεται εκτεταμένη χρήση τεχνητής νοημοσύνης (AI) για την επισήμανση του περιεχομένου, ενώ απασχολείται και ένας μεγάλος αριθμός από επαγγελματίες λογοκριτές. Πραγματική δυστοπία δηλαδή.

Πηγή



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved