Assosiated Press Εσύ θα έβριζες όπως έκανε ο Μπρους Ντίκινσον;

Ήρθαν οι Iron Maiden, το ΟΑΚΑ πήρε «φωτιά», αλλά τα γαλλικά του frontman της μπάντας για τα καπνογόνα δίχασαν.

Οι Iron Maiden ήρθαν, μας ηλέκτρισαν και το ΟΑΚΑ πήρε φωτιά. Κάθε τους επίσκεψη στη χώρα μας μένει στο μυαλό όλων καθώς δεν πρόκειται για μια πάντα που απλώς θες να ακούσεις αλλά που κάνει ένα τρελό, ένα δυναμικό show επί σκηνής. Η χαρακτηριστική φωνή του 63χρονου Μπρους Ντίκινσον άγγιξε την καρδιά μας, έβγαλε ζωντάνια και το Μαρούσι έζησε στιγμές τρέλας και ευθυμίας.

Μια συναυλία που προσμέναμε καιρό, σαν να μην είχε τίποτα άλλο σημασία. Λες και ζούσαμε ξανά στιγμές της αντίστοιχης του 1988.

 

Εμείς είχαμε πάει και στην προηγούμενη που είχε γίνει στην Μαλακάσα.

«Τρία χρόνια γεμάτα “λαλακίες”, σήμερα όμως αυτά κομμένα. Σήμερα είμαστε μαζί. Η οικογένεια των Maiden. Εσείς, εμείς, όλοι» είπε ο Ντίκινσον. Και το εννοούσε.

 

Και ύστερα ήρθαν τα καπνογόνα

Οι φανατικοί οπαδοί της μπάντας γνωρίζουν την άποψη του Μπρους Ντίκινσον για τα καπνογόνα την ώρα των συναυλιών του, καθώς ο frontman των Maiden φροντίζει να επισημαίνει ευγενικά ότι του χαλάνε την αυτοσυγκέντρωση και μειώνουν την απόδοσή του στα απαιτητικά τραγούδια του συγκροτήματος. Στο ΟΑΚΑ ωστόσο -όπως και σχεδόν πάντα- η επιθυμία του δεν έγινε σεβαστή, μόνο που αυτή τη φορά ο Ντίκινσον δεν ήταν τόσο ευγενικός.

Την ώρα που όλοι περίμεναν το «The Number of the Beast» ο 63χρονος άρχισε να ρίχνει κάποια έξτρα γαλλικά προς κάποιον, ωστόσο άπαντες νόμιζαν πως αυτό το «You f*cking c*nt I’m singing» ήταν απλά μέρος του show. Σύντομα όμως όλοι κατάλαβαν ότι ο Ντίκινσον τα είχε πάρει στο κρανίο και μάλιστα αποσύρθηκε από τη σκηνή.

 

 

Τελικά επέστρεψε λίγο αργότερα για να το ολοκληρώσει ωστόσο ήταν φανερό πως είχε χάσει τη διάθεσή του.

 

Έχει δίκιο ή άδικο;

Σε συναυλίες με μοναδικό ηλεκτρισμό καλή ώρα όπως των Maiden τα καπνογόνα μετατρέπουν συχνά το κοινό σε φανατική θύρα ωστόσο γίνεται μεγάλη συζήτηση πάντα για όλους τους καλλιτέχνες που δεν μπορούν να χειριστούν μια συγκεκριμένη κατάσταση, παρά την πείρα τους.

Το πώς το βλέπει ο κάθε καλλιτέχνης είναι δικό του θέμα, η αλήθεια είναι ότι τα γαλλικά δεν κολάκεψαν ιδιαίτερα τον Ντίκινσον -αν και πάνω στη φόρτιση είναι λογικό να ξεφύγει και αυτός-, το μεγαλύτερο όμως κρίμα ήταν ότι ακούσαμε ίσως το χειρότερο «The Number of the Beast» που έχουν πει ποτέ οι Iron Maiden.

Όπως και να ‘χει ακόμα και ένα τέτοιο γεγονός δεν μειώνει το μοναδικό show που έδωσε η ασταμάτητη μπάντα που προσφέρει εμπειρία ζωής σε όποιον την παρακολουθεί από κοντά.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved