intime Τι ζόρι τραβάνε κάποιοι οδηγοί λεωφορείων;

Δεύτερο περιστατικό «αστυνομίας ηθών» από οδηγό λεωφορείου μας κάνει να αναρωτιόμαστε αν έχουν παρασφίξει οι ζέστες.

Δεν έχουν περάσει πολλές μέρες από το περιστατικό στην Ξάνθη όπου οργίλος οδηγός λεωφορείου κατέβασε μια επιβάτιδα γιατί βρήκε απρεπή την εμφάνισή της και τώρα έχουμε ένα ακόμα παρόμοιο περιστατικό στη Θεσσαλονίκη. Εκεί οδηγός του ΟΑΣΘ ζήτησε από μια γυναίκα να κατέβει από το λεωφορείο (δικό του ήταν;) γιατί δεν του άρεσε το μπουστάκι που φοράει μιας και το βρήκε πολύ προκλητικό για τα γούστα του. 

 

 

Η νεαρή γυναίκα αντέδρασε στον αυταρχισμό, ίσως και λόγω της έκτασης που έλαβε το προηγούμενο περιστατικό, αρνούμενη να κατέβει και πολύ καλά έκανε, εδώ που τα λέμε. Ο οδηγός συνέχισε να μην έχει καμία επαφή, τόσο με την πραγματικότητα, όσο και με το γεγονός ότι βρίσκεται σε μια ευρωπαϊκή χώρα του 2022, και κάλεσε την αστυνομία για να επιληφθεί του ζητήματος. Όπως ήταν οι φυσικό οι άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ που αναγκάστηκαν να πάνε στο σημείο, δεν μπήκαν στη διαδικασία να μετρήσουν την επιφάνεια του υφάσματος των ρούχων της κοπέλας λες και είναι χωροφύλακες από την εποχή της δικτατορίας του Πάγκαλου. Τον ενημέρωσαν ότι δεν υπάρχει κανενός είδους dress code στα αστικά λεωφορεία και αποχώρησαν.

Σε ανακοίνωσή του ο ΟΑΣΘ δεν κάλυψε τον οδηγό που ζήλεψε τη δόξα των Ταλιμπάν και εξήγησε πως ο οδηγός ενήργησε αυτοβούλως και ότι θα ελεγχθεί πειθαρχικά. Δεν ξέρουμε αν είναι σύμπτωση ότι είχαμε δεύτερο παρόμοιο περιστατικό με οδηγό λεωφορείου με θύμα μια γυναίκα και την εικόνα της. Αν υπάρχει κάποια σύνδεση μεταξύ των περιστατικών ελπίζουμε αυτή να έχει να κάνει με την ελλιπή απόδοση του συστήματος του κλιματισμού των λεωφορείων σε συνθήκες καύσωνα που κάνει πραγματικά απάνθρωπες τις συνθήκες εργασίας των οδηγών με αποτέλεσμα κάποιοι να δυσφορούν σε βαθμό που τους αναγκάζει να ξεσπάσουν σε λάθος σάκο του μποξ. 

 

 

Εκτός πάλι, αν υπάρχει κάποια διάθεση από ορισμένους να γυρίσουμε τα ρολόγια μας μερικές δεκαετίες πιο πίσω. Σε αυτή την περίπτωση υπάρχουν διάφορες χώρες στις οποίες μπορούν να μεταναστεύσουν και να ζήσουν αυτοί χαρούμενοι κι εμείς ήσυχοι. 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved