Instagram Μόλις είδαμε τη βαθύτερη εικόνα του σύμπαντος και είμαστε συγκλονισμένοι

Νιώθουμε πιο ασήμαντοι από ποτέ. Ευχαριστούμε σύμπαν, ευχαριστούμε NASA.

Πόσο ασήμαντος αισθάνεσαι σήμερα; Αν ο εγωισμός και η συνείδησή σου ένιωσε ένα μικρό χτύπημα, γι’ αυτό ευθύνεται η NASA. Μία έγχρωμη μακρινή εικόνα του Σύμπαντος από τον φακό του τηλεσκοπίου James Webb, μας έκανε ν’ αναθεωρήσουμε για όλα αυτά που θεωρούμε σημαντικά στη ζωή μας. Μη σου πω για την ίδια μας την ύπαρξη.

Το τηλεσκόπιο εστίασε σ’ ένα πολύ μικρό κομμάτι του ουρανού όπου βρίσκεται το σμήνος γαλαξιών SMACS 0723. Πρόκειται για μία εικόνα που τραβήχτηκε μέσα σε μία ολόκληρη μέρα και αντιπροσωπεύει τη βαθύτερη θέα του Σύμπαντος που έχει συλλεχθεί ποτέ από εκατοντάδες γαλαξίες.

 

 

«Κοιτάμε πίσω περισσότερα από 13 δισεκατομμύρια χρόνια», είπε ο διαχειριστής της NASA, Bill Nelson, όπως αναφέρει το CBSNews. «Αυτό το φως που βλέπετε ταξιδεύει για περισσότερα από 13 δισεκατομμύρια χρόνια, και παρεμπιπτόντως, επιστρέφουμε πιο μακριά» ανέφερε. Μάλιστα πρόσθεσε ότι οι επόμενες εικόνες που θα δημοσιοποιηθούν από τη NASA φτάνουν πιο πίσω, κοντά στο εκτιμώμενο σημείο εκκίνησης του ίδιου του σύμπαντος. «Επιστρέφουμε σχεδόν στην αρχή», κατέληξε.

Θαυμάσιο, υπέροχο, ανατριχιαστικό.

NASA: Ακουμπήσαμε τον Ήλιο για πρώτη φορά στην ιστορία της ανθρωπότητας

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η NASA, αν κρατήσουμε έναν κόκκο άμμου προς τον ουρανό, σε απόσταση όση το μήκος ενός χεριού, αυτό το στίγμα είναι το μέγεθος της θέας του Webb! «Φανταστείτε, οι γαλαξίες εν αφθονία μέσα σε έναν κόκκο», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Αλήθεια μετά από αυτή τη φωτογραφία θα σκεφτείς αν χρειάζεται ν’ αγχώνεσαι για το αν θα κλείσεις διακοπές και αναλογιζόμενος την ασημαντότητά μας, ίσως να διεκδικήσει και κυνηγήσουμε το ανέφικτο. Ευχαριστούμε σύμπαν, ευχαριστούμε NASA.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved