Γιατί προτιμώ το γραφείο από την τηλεργασία

Ο εργασιακός χώρος έχει σοβαρά πλεονεκτήματα που σε κάνουν να εναντιώνεσαι στην εξ αποστάσεως εργασία.

Πολλοί μετά την πανδημία έχουν πάθει σοκ που έχουν γυρίσει πίσω στο γραφείο. Αν το σκεφτείς όμως καλύτερα μπορεί τελικά να σου φανούν υπερβολικοί. Γιατί;

Μα γιατί το γραφείο είναι προτιμότερο από πολλές απόψεις, έχει όλα τα κομφόρ, ανέσεις δηλαδή που δεν έχει κανείς στο σπίτι του για πολλούς λόγους.

 

 
 

Για αρχή κάθεσαι στο σπίτι με τη ζέστη και όλα είναι λάθος γιατί φυσικά δεν έχεις κλιματιστικό, μόνο έναν κουτσό ανεμιστήρα που τρίζει και σκούζει σαν πατημένο ποντίκι στη λεωφόρο.

Ξέρεις ότι ήρθε καλοκαίρι όταν τσακώνεστε για τον κλιματισμό στο γραφείο

Μετά είναι οι γάτες που θέλουν να μπουν στο δωμάτιο και κλαίνε έξω από τη πόρτα.

Μετά είναι εκείνη η παλαιά σου όχληση που αμέσως σε πιάνουν τα ψυχοσωματικά σου γιατί βρίσκεσαι όλη μέρα στο ίδιο μικρό δωμάτιο που κοιμάσαι και γενικά εκεί μέσα κάνεις τα πάντα όλα. Λάθος.

 

 
 

Τι γίνεται όμως όταν πας αναγκαστικά στο γραφείο; Τι γίνεται; Μα συντελείται ένα θαύμα.

Στο φουλ το γιγαντιαίο κλιματιστικό που δεν σταματάει ποτέ να σε παγώνει όμορφα όταν έξω έχει εκατό βαθμούς και λιώνουν τα μάρμαρα του Παρθενώνα, έχει χώρο, πολύ χώρο, μπορείς να απλωθείς, ο υπολογιστής είναι πιο γρήγορος και το ίντερνετ πάει μπάλα.

Ναι, εδώ δεν χρειάζεται να παίρνεις τηλέφωνο τις βλάβες του ΟΤΕ και να τους παρενοχλείς που ακόμη δεν έχουν φέρει την οπτική ίνα στο Εξάρχειο.

Η ιδανική θερμοκρασία για να είσαι πιο αποδοτικός στο γραφείο

Και είναι που στο γραφείο δε τρως λεφτά, δυο κουλούρια, καφέ σε θερμός από το σπίτι που γίνεται καφέ ζουμί ωραίο, όλη μέρα καθιστός και λίγα Push Ups στην τουαλέτα, το φέρνεις λίγο προς το μέρος σου, για το καλό σου, για την υγεία σου. Ενώ στο σπίτι όλα σαπίζουν μέσα κι έξω, βαριέσαι να γράψεις, νυστάζεις, τρως σαν βόδι κάθε πέντε λεπτά και πρέπει να κάνεις και τις δουλειές του σπιτιού γιατί σε πιάνει το ψυχαναγκαστικό σου (Αναγκαστικά!).

 

 
 

Ναι το γραφείο είναι προτιμότερο, παίρνεις το ποδήλατο, κουνιέσαι και λίγο, μαθαίνεις για την σαπίλα του κόσμου μέσα στο τρενάκι του τρόμου προς Κηφισιά, λιώνεις τα χθεσινά σουβλάκια που σου έχουν κάτσει στο σωσίβιο, βλέπεις και λίγο φύση.

Επίσης στο γραφείο έχει θέα δέντρα, ενώ στο σπίτι σου βλέπεις μόνο τον απέναντι τοίχο που κι αυτός είναι τίγκα στις ταγκιές. Και μετά είναι το ΦΩΣ, ναι στο γραφείο έχει φως, πολύ φως.

Αν υπήρχαν κάποια πράγματα ακόμη στο γραφείο, ίσως να ήταν ο τέλειος χώρος για να δουλεύει κανείς. Ας πούμε ένα φουσκωτό κρεβατάκι για την μεσημεριανή σου σιέστα (μετά τις 2 δεν πρέπει να εργάζεται κανείς, ούτε καν 5 μέρες την εβδομάδα, τρεις είναι κομπλέ), ένα γυμναστήριο, ένα κυλικείο, μερικές νεροτσουλίθρες για τις πολύ ζεστές μέρες.

Κατά τα άλλα το γραφείο είναι ΟΚ κυρίως λόγω χώρου και κλιματισμού. Οπότε μέχρι να γίνω πλούσιος για να πληρώνω τη ΔΕΗ, μάλλον το γραφείο θα είναι η καλύτερη επιλογή.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved