To tortilla challenge είναι το νέο ηλίθιο χούι του TikTok

Είναι παντελώς ηλίθιο, αλλά τουλάχιστον δεν κινδυνεύει να πεθάνει κανείς από αυτό.

Τα challenges στο TikTok είναι οι νέες διασημότητες των 15 λεπτών, όπως τις είχε περιγράψει ο Andy Warhol. Ταυτόχρονα είναι και το όχημα όσων κυνηγούν ακόμα αυτά τα 15 λεπτά στον αφρό της εφήμερης επικαιρότητας. Τα challenges βγαίνουν με τέτοιο ρυθμό που αναγκάζουν τους χρήστες να τρέχουν να προλάβουν κάθε νέο πο βγαίνει, μην τυχόν και χάσουν το κύμα του virality. 

Στον ωκεανό των «προκλήσεων» υπάρχει μια πολύ συγκεκριμένη κατηγορία, αυτή των διατροφικών προκλήσεων που αναγκάζει τους χρήστες να φάνε διάφορους απίθανους και αηδιαστικούς συνδυασμούς, από καρπούζι βουτηγμένο σε μουστάρδα μέχρι σοκολάτα που τη βουτάνε σε κέτσαπ. Το τελευταίο κεφάλαιο στα διατροφικά challenges λέγεται tortilla challenge και είναι περισσότερο ηλίθιο, παρά αηδιαστικό.

 

 

Αρχικά δεν μπορεί να το κάνει κάποιος χρήστης μόνος του, θέλει δύο, σαν το τάνγκο. Οι συμμετέχοντες έχουν ανά χείρας μια τορτίγια ένα ποτήρι νερό. Στη συνέχεια πρέπει πρώτα να παίξουν ένα παιχνίδι σε στυλ πέτρα-ψαλίδι-χαρτί ή κορόνα-γράμματα. Ο δύστυχος που θα χάσει θα πρέπει να πιει, αλλά όχι να καταπιεί μια γερή γουλιά νερού κρατώντας τη στα μάγουλα. Ο νικητής τότε παίρνει φόρα, με την τορτίγια στο χέρι, προσπαθώντας να ρίξει μια σφαλιάρα στον χαμένο (μεταξύ και οι δύο χαμένοι είναι στο πεδίο της αξιοπρέπειας). 

Αν αποτύχει να του σκάσει μια καλή σφαλιάρα που θα μετατρέψει το πρόσωπο του άλλου σε μπουγελόφατσα, τότε η σειρά της σφαλιάρας αλλάζει και αυτό συνεχίζεται εναλλάξ μέχρι κάποιος από τους δύο να χάσει το νερό από στη στοματική του κοιλότητα, είτε από σφαλιάρα, είτε από γέλια, είτε από κλάμα σε εμβρυακή στάση στην ντουζιέρα όταν καταλάβει σε τι καραγκιοζιλίκι έχει υποβάλλει τον εαυτό του για μερικά like και views στα social media. 

 

 

Τώρα εμάς μπορεί να μας φαίνεται σαν ένα challenge που δοκιμάζει τα όρια της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, αλλά έτσι όπως το βλέπουμε μέχρι να πάρουμε άδεια, είμαστε πολύ κοντά να το κάνουμε για δροσιστικούς λόγους καταπολέμησης της βαρεμάρας στο γραφείο. 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved