Pexels Γιατί οι γυναίκες μιλάτε συνέχεια με βιντεο-κλήσεις;

Έχει μια απορία ο Αντρέας Περιστέρης και καμία γυναίκα δεν του δίνει σαφή απάντηση.

Δεν θεωρώ ότι μόνο εγώ έχω τη συγκεκριμένη απορία, μου το επιβεβαίωσαν άλλωστε και άλλοι φίλοι και συνάδελφοι για τις γυναίκες. Προσπαθώ να καταλάβω τι συμβαίνει με αυτή τη βιντεο-κλήση. Γιατί τόσο πολύ; Δεν είναι ότι με ενοχλεί, κάθε άλλο μάλιστα ωστόσο προσπαθώ να καταλάβω τι σκέφτεται κάθε γυναίκα. Ή μάλλον να βρω ένα λόγο που δεν το κάνουν τόσο συχνά οι άντρες. Γιατί προτιμούν τη βιντεο-κλήση από το κλασικό τηλέφωνο που μάθαμε τόσο καιρό;

 

 

Η απάντηση βέβαια σε αυτή την περίπτωση είναι πολύ εύκολη: Μην προσπαθήσεις να καταλάβεις μια γυναίκα.

Σίγουρα δεν είναι ένα θέμα που απασχολεί τους άντρες, αλλά αναμφίβολα είναι μια κατάσταση που μπορεί να συζητηθεί σε κάποια αντροπαρέα.

Υπάρχει και αυτό που με εκνευρίζει πάρα πολύ πλέον.

Οι απαντήσεις που πήρα μέχρι στιγμής

Είδα γυναίκα μπροστά μου να μιλάει με βιντεο-κλήση τρεις φορές και όταν τη ρώτησα γιατί το προτιμάει από μια κανονική και λιγότερο φασαριόζικη κλήση, εκείνη μου απάντησε με σιγουριά κιόλας: «Μα δεν κάνω βιντεο-κλήσεις».

Συμπέρασμα νo.1: Το κάνουν αλλά δεν το καταλαβαίνουν

Ύστερα ρώτησα μια συνάδελφο, η οποία νόμιζα ότι καθρεπτιζόταν αλλά τελικά μιλούσε σε κάποιον με βιντεο-κλήση και έλαμπε από κάθε πλευρά και γωνία.

«Ήθελα απλά να δείξω στην κολλητή μου τα νέα μου μαλλιά» ήταν η απάντησή της.

Συμπέρασμα νο.2: Το κάνουν για να βεβαωθούν ότι δεν έχει χαλάσει το make-up.

 

 

Η τρίτη απάντηση είχε πιο πολύ λογική. «Με πήρε εκείνος, εγώ δεν θα τον έπαιρνα». Μια σημείωση εδώ. Όση ώρα μιλούσε με βίντεο εννοείται ότι έφτιαχνε το μαλλί, σκάλιζε το μάτι, χαμογελούσε με δόντια λες και ήταν σε διαφήμιση της Crest και εννοείται έβαψε και λίγο τα μάτια.  

Συμπέρασμα νο.3: Ή δεν μιλούσε και έκανε ότι είναι σε βιντεο-κλήση, ή απλά την έκανε και δεν την ενδιέφερε να δει τον άλλον.

 

Βγάζεις συμπέρασμα εσύ από όλα αυτά;

Δεν θα υποκριθώ ότι δεν υπάρχουν άντρες-νάρκισσοι που στη βιντεο-κλήση κοιτάνε πώς γράφει ο εαυτό τους στην οθόνη και αδιαφορούν για τον συνομιλητή τους, ωστόσο σίγουρα δεν έχουν σαν προτεραιότητα τον συγκεκριμένο τρόπο επικοινωνίας.

Πολλές φορές θες να μιλήσεις ένα λεπτάκι και να τελειώνεις, όχι να μιλάς ένα 5λεπτο τουλάχιστον που επιτάσσει σίγουρα μια κλήση στο FaceTime, το Skype, το Teams ή από οποιαδήποτε άλλη εφαρμογή.

 

 

Μια ανδρική γνώμη μας εξέφρασε την πεποίθησή του ότι το κάνουν όταν είναι πολλές γυναίκες μπροστά για να δείχνουν ότι τα λένε με ενδιαφέροντες τύπους ή να κάνουν επίδειξη ότι θέλουν να τις βλέπουν. Τραβηγμένο; Μπορεί και ναι, μπορεί και πάλι όχι.

Μια γνώμη σίγουρα θα τη θέλαμε.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved