Dune Part 2: Όλα όσα ξέρουμε για την πιο πολυαναμενόμενη ταινία

Την πλοκή την ξέραμε, τώρα ξέρουμε ημερομηνία πρεμιέρας και νέους πρωταγωνιστές.

Ξέραμε ότι θα υπάρξει sequel του Dune από τη στιγμή που σηκωθήκαμε όρθιοι και χειροκροτήσαμε στα credits. Δεν αρκούσε το ότι ο Denis Villeneuve «έσπασε» το σενάριο σε δύο μέρη για να απλώσει την πλοκή όπως άξιζε στο Dune. Μπορεί το μισό Dune να λειτούργησε σαν μίνι εκβιασμός προς την παραγωγή, αλλά ήταν τόσο τέλειο που μάλλον ο εκβιασμός λειτούργησε αντίστροφα και ο Villeneuve ήταν αυτός που πιέστηκε τελικά να γυριστεί και το part 2.

 

 

Πράγματι οι διαδικασίες επισπεύσθηκαν και το Dune Part 2 γυρίζεται με εντατικούς ρυθμούς και παρά το μέγεθος της παραγωγής αναμένεται να βγει σε χρόνο ρεκόρ. Η επίσημη πρεμιέρα ανακοινώθηκε για τις 17 Νοεμβρίου του 2023 και το ακόμα καλύτερο είναι ότι ο Denis Villeneuve έχει δώσει «τυράκι» και για μια τρίτη ταινία Dune, αν όλα πάνε καλά.

Σε ό,τι αφορά το cast, φυσικά περιμένουμε την επιστροφή των Timothee Chalamet, Josh Brolin, Rebecca Ferguson και Stellan Skarsgard. Η είδηση όμως είναι ότι επιτέλους θα δούμε την Zendaya να πρωταγωνιστεί, αφού η εμφάνισή της στο Part 1 έμοιαζε περισσότερο με cameo. Μαζί με αυτή περιμένουμε να δούμε και τις νέες αφίξεις στο cast με τη Lea Seydoux, τη Florence Pough και τον σύγχρονο king of cool Christopher Walken.

 

 

Στην πλοκή δεν αναμένεται να δούμε κάτι συνταρακτικό σαν αλλαγή σε σχέση με το βιβλίο ή τις προηγούμενες κινηματογραφικές απόπειρες. Το δεύτερο μισό του βιβλίου επικεντρώνεται στην προσπάθεια του Paul να αναρριχηθεί στην εξουσία και ταυτόχρονα να επιβάλει την ειρήνη στον πλανήτη του Arrakis. Όμως ο Villeneuve έχει αφήσει να εννοηθεί ότι ο τρόπος που θα γίνει δεν θα είναι στεγνή αναπαράσταση από το βιβλίο, αλλά θα δούμε κάποιες μικρές αλλά ουσιαστικές αλλαγές έτσι ώστε να καλλιεργηθεί μια κάποια αγωνία ακόμα και σε όσους έχουν διαβάσει ή δει το παλαιότερο Dune. 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved