ΙΝΤΙΜΕ Ξύπνα Έλληνα, θα σου κόψουν και τον freddo

Φυσικά και θα ανέβαινε η τιμή του καφέ λόγω ακρίβειας. Τι πιο σύνηθες να συμβεί;

Ακρίβεια, ακρίβεια παντού. Από τους λογαριασμούς του ρεύματος που τρέμει η καρδούλα σου να τους ανοίξεις, στο λίτρο της βενζίνης που η τιμή του ανεβαίνει μέρα με τη μέρα, μέχρι τα προϊόντα στο supermarket και το σουβλάκι. Πλέον ο μισθός δεν φτάνει ούτε για τα βασικά και κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά που θα κάτσει η «μπίλια» της ακρίβειας.

Εκτός από τα παραπάνω, σήμερα έρχεται ακόμη ένα χαστούκι. Ακόμη ένας πόνος στην τσεπούλα μας. Ο λόγος για το εθνικό ρόφημα του Έλληνα: Τον καφέ.

«Υπάρχει αύξηση μήνα παρά μήνα το τελευταίο διάστημα. Τους τελευταίους δύο μήνες φαίνεται να έχει σταθεροποιηθεί η κατάσταση. Freddo espresso πουλούσαμε 1,60, τώρα πλέον τον δίνουμε 2 ευρώ. Ο freddo cappuccino αυτή τη στιγμή είναι στα 2,20 ευρώ. Ο ελληνικός χωρίς καπάκι στο ποτηράκι είναι στο 1,45 ευρώ. Κάποιοι έρχονται με τις κούπες τους, αλλά όχι πολλοί. Μετράει και το τι ποιότητα καφέ πουλάς στις τιμές. Έχει γίνει ο καφές σαν την βενζίνη, και δεν ξέρουμε ακόμα τι θα γίνει»,», ανέφερε ο κύριος Τάσος Τσιλιγγιρίδης, ιδιοκτήτης καφέ στη Θεσσαλονίκη, σε ρεπορτάζ του Mega.

 

 

Η ακρίβεια μαστίζει τα ελληνικά νοικοκυριά. Πλέον δεν αποτελεί ακόμη μία ιστορία γκρίνιας αλλά μία σκληρή καθημερινότητα με την οποία ερχόμαστε αντιμέτωποι. Η μεσαία τάξη υποφέρει και καθώς τα πέπλα ανασηκώνονται, τα πράγματα είναι ξεκάθαρα γι’ αυτά που έρχονται. Δεν υπάρχει ίχνος αισιοδοξίας και μπορείς να το διακρίνεις εύκολα. Σε κάθε συζήτηση που θα κάνεις με φίλους, γνωστούς και συναδέλφους. Σε κάθε σχόλιο κάτω από ειδήσεις σε sites, σε κάθε status σε Facebook και Twitter.

Η τιμή του καφέ ανεβαίνει αλλά δεν έχει μεγάλη σημασία το αν μπορείς να επιβιώσεις χωρίς καφέ. Αν μπούμε σε μία συζήτηση περί πολυτέλειας στο να πίνεις έναν καφέ την ημέρα, καταλαβαίνουμε και οι ίδιοι ότι το παιχνίδι έχει αρχίσει να χάνεται. Μπορούμε να κάνουμε εκπτώσεις στα όνειρα αλλά όχι και στην καθημερινότητά μας. Ας ξεκινήσουμε από τον καφέ και θα έχει και συνέχεια.

Τελικά ο καφές κάνει περισσότερο κακό ή καλό στον οργανισμό σου;

Ενδεικτικά οι τιμές που «παίζουν» αυτόν τον καιρό σε cafe. Δείτε παρακάτω: 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved