Πώς ο Mark Hamill πήρε τον ρόλο του Luke Skywalker χάρη στον Freddy Krueger

Αυτό που χρειάστηκε ήταν μια καραμπόλα ακροάσεων και ένας καλός φίλος που τον σκέφτηκε.

Οι παλιότεροι ξέρουμε τον Robert Englund από το A Nightmare on Elm Street και οι νεότεροι τον έμαθαν πρόσφατα μέσα από το Stranger Things, όμως ίσως η μεγαλύτερη προσφορά του στην έβδομη τέχνη είναι το ότι βοήθησε τον φίλο του Mark Hamill να πάρει τον ρόλο του Luke Skywalker. Για να φτάσει o νεαρός Mark Hamill στον ρόλο έπρεπε να ευθυγραμμιστούν μια σειρά από αστέρια και την ιστορία αυτή αφηγήθηκε ο Robert Englund σε συνέντευξή του στην Guardian. 

 

 

Η ιστορία ξεκινάει μια άλλη επική ταινία, ίσως τη σπουδαιότερη που γυρίστηκε ποτέ για τον πόλεμο στο Βιετνάμ. Ο Englund επιθυμούσε διακαώς να πάρει τον ρόλο του Chef που τελικά πήρε ο Frederic Forrest, αλλά δεν τον πρόλαβε. Επειδή ήξεραν ότι έκανε surf του πρότειναν μήπως ενδιαφέρεται για τον ρόλο του surfer, αλλά τελικά ο ήρωας ήταν αρκετά πιο νεαρός από τον Englund. Στην έξοδο της άδοξης audition, ένας από την παραγωγή του «σφύριξε» ότι σε μια διπλανή αίθουσα ο George Lucas έχει μια audition για μια διαστημική ταινία. 

Πώς κατάφερε ο Mark Hamill να πάιξει σε όλα τα Star Wars από το 2015 μέχρι σήμερα

Δεν έχασε την ευκαιρία και σημάδεψε τον ρόλο του Han Solo. Είχε την κατάλληλη ηλικία και όπως του είπαν έψαχναν κάποιον να κάνει τον cool θείο, αυτόν που κάθεται και κάνει φούντα με τα ανίψια του στο γκαράζ μετά το χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Έβγαλε κάποιες polaroid, αλλά δεν έκανε κάποια απαγγελία του σεναρίου. Όμως το διάβασε διαγώνια και είδε ότι υπήρχε ένας πιο ενδιαφέρων και πιο νεαρός χαρακτήρας, ο Luke Skywalker, ένας ρόλος ιδανικός για τον κολλητό του Mark Hamill. 

 

 

Γυρίζοντας στο σπίτι στο Hollywood Hills όπου συγκατοικούσε με τον Mark Hamill και τον Jan Fischer ενημέρωσε τον Hamill για την ταινία που ετοιμάζει ο Lucas. Και οι δύο φίλοι ήταν θαυμαστές του έργου του Lucas και λάτρευαν το American Graffiti. Εκείνη την εποχή ο Hamill έπαιζε τον καουμπόι σε μια τηλεοπτική σειρά και η όλη φάση έχει αρχίσει να θυμίζει πολύ έντονα την πλοκή του ταραντινικού Once Upon a Time in Hollywood. 

H φάρσα του Mark Hamill στον George Lucas 

Ο ενθουσιασμός στην παρέα ήταν διάχυτος πριν καν πάρει τηλέφωνο τον ατζέντη του ο Hamill. Έκατσαν πρώτα να ηρεμήσουν, τελείωσαν αυτό που έβλεπε στην τηλεόραση ο Hamill και το απόγευμα κάλεσε τον ατζέντη του και του ζήτησε να τον «χώσει» οπωσδήποτε στην audition για τον ρόλο. Ο ατζέντης τα κατάφερε, όπως φυσικά και ο Hamill ο οποίος έκτοτε έγινε αναπόσπαστο μέλος του casting των Star Wars, ακόμα και των πιο σύγχρονων ταινιών και σειρών. 

 

 

Όλα τα υπόλοιπα είναι ιστορία για την παρέα που θύμισε για λίγο το Once Upon a Time in Hollywood. Εκτός από τον Hamill που έκανε το μεγάλο μπαμ, ο Jan Fischer έγινε ένα από τα The Lost Boys και φυσικά ο Robert Englund έγινε ο πολύ αγαπημένος και τρομακτικός Freddy Krueger. 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved