pexels Πώς να χρησιμοποιήσεις σωστά τον κλιματισμό του αυτοκινήτου;

Δεν θέλει υπερβολές. Θέλει σωστό τρόπο ώστε να την παλέψεις με τη ζέστη.

Οκ καλοκαίρι είναι, θα έχει ζέστη. Ιούνιος και Ιούλιος είναι οι μήνες που ο καύσωνας μάς επισκέπτεται και ο κλιματισμός αναλαμβάνει δουλειά. Είναι η εποχή που το air condition γίνεται ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου και στην κυριολεξία σώζει ζωές.

Όμως τι συμβαίνει με τον κλιματισμό στο αυτοκίνητο; Τον σημαντικό εξοπλισμό ώστε να μην βγούμε ιδρωμένοι σε πλάτη και μασχάλες από το αυτοκίνητο; Υπάρχει μία διαδικασία που πρέπει να γνωρίζουμε ώστε να μην τα κάνουμε όλα λάθος, με αποτέλεσμα να προκαλέσουν δυσφορία στον οργανισμό μας και να κάψουμε περισσότερη βενζίνη.

 

 

Ο πρώτος κανόνας για σωστή χρήση είναι να ξεκινήσουμε τη διαδρομή με κλειστό κλιματισμό και κατεβασμένα τα παράθυρα. Η πτώση της θερμοκρασίας στην καμπίνα πρέπει να γίνει σταδιακά και με σωστό τρόπο. Ο ρυθμός πτώσης θα είναι πιο ομαλός, πιο γρήγορος και φυσικά πιο υγιεινός. Μόλις η θερμοκρασία επανέλθει σε φυσιολογικό επίπεδο, κλείνουμε τα παράθυρα και ανοίγουμε τον κλιματισμό.

Ποια είναι όμως η σωστή θερμοκρασία; Εκεί δεν χρειάζονται υπερβολές. Η καμπίνα του αυτοκινήτου δεν χρειάζεται να θυμίζει Σιβηρία αλλά μία φυσιολογική δροσερή θερμοκρασία. Οι 5 έως 6 βαθμοί Κελσίου διαφορά είναι ένας καλός μέσος όρος ώστε να μην υποφέρουμε από ζαλάδες και πονόλαιμο. Έτσι αν η εξωτερική θερμοκρασία είναι στους 30 βαθμούς, ο κλιματισμός πρέπει να είναι γύρω στους 24-25 βαθμούς.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved