Ο Elon Musk αναρωτιέται αν το TikTok καταστρέφει τον ανθρώπινο πολιτισμό

Το ότι εξέφρασε την απορία του στο Twitter δεν το κάνει λίγο ειρωνικό;

Η απορία του ήρθε λίγο μετά από την πρώτη φορά που απευθύνθηκε στο προσωπικό του Twitter, λίγο πριν αναλάβει και επίσημα τα ηνία του κοινωνικού μέσου που αγόρασε πρόσφατα. Στην εν λόγω ομιλία, ο Elon Musk μάλλον εξήρε το TikTok και κανείς δεν ξέρει γιατί λίγες μέρες μετά εξέφρασε αυτή την απορία. 

Ως μεγαλομέτοχος του Twitter έπλεξε το εγκώμιο στους developers του TikTok και τους έδωσε εύσημα για το ότι έχουν φτιάξει έναν αλγόριθμο με τρομερό engagement που δεν αφήνει το κοινό να προλάβει να βαρεθεί.  Το παράδειγμα του TikTok χρησιμοποιήθηκε σαν παράδειγμα για το πως δεν θέλει να καταλήξει το Twitter ένα βαρετό μέσο για τις μεγαλύτερες ηλικίες. 

 

 

Το πώς ακριβώς θα το πετύχει αυτό το Twitter δεν το αποκάλυψε και μάλλον περιμένει ιδέες από τους δικούς του developers, τώρα που τους έδωσε το παράδειγμα. Αυτό που αποκάλυψε όμως, είναι το πώς φαντάζεται το σχέδιο για την περίφημη ελευθερία της έκφρασης. Ενώ είχε αφήσει να εννοηθεί ότι θα ακολουθήσει μια απολύτως ελεύθερη πλατφόρμα έκφρασης, τώρα τα γυρίζει ελαφρά. 

Ναι μεν εγγυάται ότι δεν θα πέφτει ban με το παραμικρό, αλλά σε κραυγαλέες περιπτώσεις που υποκινείται βία και γενικά εγκληματικές συμπεριφορές, θα επεμβαίνει κάποιου είδους κόφτης. Όμως η στροφή για το TikTok ήταν ακόμα πιο θεαματική, λίγες μόνο μέρες μετά το εγκώμιο.

Υιοθετώντας μια ρητορική που μάλλον είναι πιο κοντά στους «βαρετούς» ανθρώπους αναρωτήθηκε αν το TikTok καταστρέφει τον ανθρώπινο πολιτισμό και στη συνέχεια το έκανε ακόμα καλύτερο συμπληρώνοντας ότι μήπως γενικά τα social media είναι καταστροφικά. Σε μια πρώτη ανάγνωση μοιάζει με μια προσπάθεια να ρίξει την τιμή του μέσου για να το αγοράσει κι αυτό, όπως έκανε και με το Twitter, αλλά μήπως είναι πολύ επιφανειακή αυτή η ανάγνωση;

 

 

Δεδομένου ότι έρχεται σχεδόν αμέσως μετά από τη θετική του κρίση, κάποιοι το βλέπουν σαν ένα προμήνυμα των σαρωτικών αλλαγών που θέλει να φέρει στο Twitter με την επίσημη ανάληψη των καθηκόντων του στο ΔΣ του μέσου.

Σε αυτή τη φάση ο Elon Musk μαλλον δεν μπορεί να αγοράσει κάποιο άλλο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, πόσο μάλλον όταν αυτό είναι το ταχύτατα αναπτυσσόμενο στις νεαρές ηλικίες TikTok, όμως αυτό που μπορεί να κάνει είναι να φέρει το Twitter πιο κοντά στο νεανικό κοινό που μάλλον του έχει γυρίσει την πλάτη, όπως έχει κάνει και με το Facebook. Για να δούμε τι κρυμμένους άσσους έχει στο μανίκι του ο Elon Musk.  



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved