Netflix Η ιδανική θερμοκρασία για να είσαι πιο αποδοτικός στο γραφείο

Η επιστήμη μίλησε. Ποιοι είμαστε εμείς για να της πάμε κόντρα;

Ο μεγάλος τσακωμός του γραφείου όταν καλοκαιριάζει. Ανοιχτό το κλιματιστικό ή όχι; Κάποιοι «καίγονται» και θέλουν στο φουλ το air condition, άλλοι «πνίγονται» και το προτιμούν κλειστό. Ωστόσο όταν η κουβέντα πηγαίνει στην παραγωγικότητα, τότε η επιστήμη οφείλει να μιλήσει. Να κάνει την δική της έρευνα και να δώσει την αντικειμενική απάντηση.

 

 

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα από το Lawrence Berkeley National Laboratory των ΗΠΑ, η κατάλληλη θερμοκρασία είναι ανάμεσα στους 20 με 23 βαθμούς. Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν αφού συγκέντρωσαν στοιχεία από 24 διαφορετικές μελέτες σχετικά με την παραγωγικότητα και την θερμοκρασία περιβάλλοντος γραφείου. Αποδείχτηκε ότι το σώμα δεν αφυδατώνεται γρήγορα και ο εγκέφαλος λειτουργεί καλύτερα.

Ποιους τηλεοπτικούς ήρωες μου θυμίζουν οι συνεργάτες μου στο γραφείο

 

Ποντίκια και πληκτρολόγια παίρνουν φωτιά, οι συνομιλίες με συνεργάτες γίνονται πιο εποικοδομητικές και οι εργαζόμενοι κάνουν λιγότερα διαλείμματα. Οι ερευνητές λένε ότι οι ελαφρώς κρύες θερμοκρασίες στο εργασιακό περιβάλλον αυξάνουν τη διέγερση και τη βελτίωση των νοητικών επιδόσεων για εργασίες με δημιουργικό αντικείμενο ή meetings υψηλών απαιτήσεων.

«Το δροσερό περιβάλλον δεν επιδεινώνει την κλινική πορεία ή τα πρόσκαιρα συμπτώματα της νόσου τους», αναφέρει χαρακτηριστικά η επιστήμη. Μία πρόταση που οφείλεις να την υπενθυμίζεις στα άτομα που θα βρουν δικαιολογία ώστε να κλείνουν το κλιματιστικό στο γραφείο.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved