Καλοκαιρινές διακοπές πλάι σε κόκορα είναι κατάρα και αυτοταπείνωση

Όταν έκλεισες Air BnB αλλά δεν αναγραφόταν πουθενά ότι δίπλα έχει κοτέτσι.

Για πολλούς ο κόκορας είναι το πτηνό-επιβήτορας, ο υπεύθυνος για την ομαλή λειτουργία κάθε κοτετσίου, ο σουλτάνος με το χαρέμι του. Για άλλους πάλι είναι το πιο ενοχλητικό πλάσμα που υπάρχει. Μια ανδρική «καρακάξα» που μόλις αισθάνεται το σούρωπο του ανάβει το λαμπάκι και ανταγωνίζεται σε ένταση την καμπάνα της κοντινής εκκλησίας όταν η ώρα έχει πάει ακριβώς. Δεν πληρώνεται για να κάνει το ξυπνητήρι παρόλα αυτά το κάνει και ακόμα δεν έχουμε καταλάβει το γιατί. Συνήθως βέβαια δεν έχει θέση στην πόλη παρά μόνο στα χωριά και όπου αλλού υπάρχουν οι σωστές συνθήκες για να υπάρχει ένα κοτέτσι.

 

 

Όταν όμως έρχεται το καλοκαίρι και οι διακοπές, το παρδαλό αυτό κοτόπουλο με την γκαριδοφωνάρα έχει την τιμή να γνωρίσει άπειρους -άτυχους- τουρίστες οι οποίοι έκλεισαν δωμάτιο δίπλα από το κοτέτσι του χωριού χωρίς να γνωρίζουν την ύπαρξή του.

Συνήθως οι τουρίστες έχουν αυτά στο μυαλό τους όταν έρχονται στην Ελλάδα.

Το καταλαβαίνουν όταν είναι πια αργά

Η αυθεντική γνωριμία γίνεται στις 4-5 τα ξημερώματα όταν πλέον έχουν γυρίσει εντελώς «πτώματα» από το ξενύχτι και δεν θέλουν να ξυπνήσουν για το επόμενο διήμερο. Αυτό που δεν γνωρίζουν ωστόσο οι αδαείς, είναι ότι κάποιος δεν πρόκειται να τους αφήσει να κλείσουν βλέφαρο. Κάπου εκεί λοιπόν είναι προγραμματισμένη να γκαρίξει η «σειρήνα» από το διπλανό κοτέτσι.  Χωρίς λόγο. Όσα «σκάσε», «βρωμόπουλο» και ό,τι άλλο καντήλι και αν του ρίξεις δυστυχώς δεν υπάρχει αντίκρισμα.

Το χειρότερο από όλα όμως είναι ότι δεν μπορείς να γλιτώσεις ούτε με την παρέμβαση αστυνομικών δυνάμεων. Ο κόκορας δυστυχώς δεν είναι ένα pet για το οποίο μπορείς να ισχυριστείς ότι είναι ώρα κοινής ησυχίας και να κάνεις μήνυση στους ιδιοκτήτες. Ο κόκορας είναι υπεράνω νόμου. Θα κάνει το δικό του, θα γκαρίξει όσο θέλει και δεν θα σταματήσει ακόμα και και αν τον πιάσει ο Rocky.

 

 

Πες ό,τι θέλεις για τις διακοπές στα ελληνικά νησιά και τα «συστατικά» τους που μας κάνουν έξαλλους. Το να κλείσεις δωμάτιο ή να μένεις σε εξοχικό φίλου που βρίσκεται δίπλα σε κοτέτσι δεν είναι απλώς ένα βάσανο, αλλά μια δοκιμασία από το Θεό ειδικά για εκείνους που κοιμούνται ελαφριά.

Λες και έκανες κάτι κακό στο παρελθόν και το κάρμα ήρθε για να σε συναντήσει τη χειρότερη στιγμή. Είναι στιγμές που προτιμάς το ταίρι ή ο  κολλητός με τον οποίο μένετε στο ίδιο δωμάτιο να ροχαλίζει ασταμάτητα ή αναπολείς το θάλαμμο στην προπαίδευση που κάθε βράδυ γινόταν κονσέρτο από κομπρεσέρ, παρά αυτό το παρατεταμένο και παράφωνο τιτίβισμα που δεν προσφέρει τίποτα σε κανέναν.

Πραγματικά σε κανέναν. 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved