Έρευνα: Η αισιοδοξία είναι το ίδιο σημαντική με την άσκηση για τη μακροζωία

Είναι δύσκολο να έχεις πάντα θετική στάση, αλλά αν το καταφέρεις αυξάνεις την πιθανότητα να πιάσεις τα 90

Καλά νέα για όλους όσους επιμένουν στους χαλεπούς αυτούς καιρούς να εστιάζουν στις καλές ειδήσεις και να επιμένουν ότι όλα τα θα πάνε καλά. Καλά μπορεί να μην πάνε, αλλά τουλάχιστον θα ζήσουν πολλά χρόνια μιας και σύμφωνα με έρευνα, η αισιοδοξία είναι το μυστικό για να περάσει κάποιος τα 90.

 

 

Το δείγμα της έρευνας ήταν 159.255 γυναίκες και οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι όσες ήταν αισιόδοξες κατάφεραν να ζήσουν 5,4% περισσότερο από τις απαισιόδοξες. Κατά μέσο όρο η αισιοδοξία προσθέτει 4,4 έτη ζωής. Η έρευνα αυτή έρχεται να συμπληρώσει μια άλλη έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Journal of the American Geriatrics Society και αναφέρει ότι η άσκηση δίνει από 0,4 ως και 4,2 χρόνια επιπλέον ζωής, συνεπώς η αισιοδοξία είναι άμεσα συγκρίσιμη με την άσκηση για την επίτευξη της μακροζωίας.  

Το ενδιαφέρον στα συμπεράσματα της έρευνας είναι ότι η αισιοδοξία είναι αυτόνομος παράγοντας μακροζωίας και μπορεί να δρα ακόμα και σε συνδυασμό με άλλους παράγοντες που την υπονομεύουν όπως η κατάθλιψη, τα χρόνια προβλήματα υγείας, το κοινωνικό και φυλετικό προφίλ κλπ. Στο συγκεκριμένο δείγμα μάλιστα βρέθηκε ότι το μέγεθος της αισιοδοξίας προσφέρει ανάλογα χρόνια. Το 10% του δείγματος που εμφανίστηκε πιο αισιόδοξο ακόμα και από τους αισιόδοξους, είχε μεγαλύτερες πιθανότητες να πλησιάσουν τα 100. 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved