Top Gun Maverick: Το εξωφρενικό ποσό που χρέωναν την ενοικίαση των F/A-18

Το ποσό ενοικίασης ανά ώρα μας κάνει να αναρωτιόμαστε για το πόσο κόστισε συνολικά η παραγωγή. 

Το Αμερικάνικο Ναυτικό ενοικίασε στην παραγωγή της ταινίας μερικά από τα αεροσκάφη της για τις ανάγκες των σκηνών αερομαχίας. Φυσικά στο συμβόλαιο είχαν κάνει σαφές πως ο Tom Cruise δεν θα πείραζε τις ρυθμίσεις στο cockpit. Η κάθε ώρα χρεώθηκε στην παραγωγή για 11.374 δολάρια!

Ο ίδιος ο Cruise πρότεινε πως όλοι οι χαρακτήρες της ταινίας πρέπει να πετάξουν με ένα τέτοιο αεροσκάφος για να καταλάβουν τις αντίξοες συνθήκες στις οποίες βρίσκονται οι πραγματικοί πιλότοι των μαχητικών.

«Top Gun: Maverick»: Ένας Tom Cruise μπορεί να φέρει την άνοιξη

Ο Cruise είναι γνωστό πως κάνει μόνος του όλα τα stunts στις ταινίες του και κάτι τέτοιο όχι απλά θα το έκανε αλλά σίγουρα θα τον χαροποιούσε. Ο άνθρωπος πραγματικά είναι για δέσιμο.

Ο Tom Cruise κατέληξε όχι μόνο να μπαίνει σε ένα τέτοιο αεροσκάφος αλλά να το οδηγεί κιόλας, πάντα με τις ευλογίες του Πεντάγωνου που φυσικά είχε τον απόλυτο έλεγχο.

 

 
 

Οι ηθοποιοί έκαναν αναλυτικά σεμινάρια για το πως να επιβιώνουν στη θάλασσα και για το πως να κάνουν εκτίναξη από το αεροσκάφος τους.

Φυσικά στην πραγματικότητα οι κανονικοί πιλότοι μαχητικών δεν έχουν καμία επαφή με τους χαρακτήρες της ταινίας οι οποίοι καταπατάνε κάθε κανόνα της αεροναυπηγικής, εξηγεί ο υπεύθυνος τύπου του Πενταγώνου. Σίγουρα μία ταινία δεν χρειάζεται να ακολουθεί ακριβώς τους κανόνες του στρατού, πρέπει όμως να διατηρεί τις αξίες του, συνεχίζει ο εκπρόσωπος τύπου.

 

 
 

Το Top Gun: Maverick έσπασε κάθε ρεκόρ εισπράξεων και μάλιστα ξεπέρασε τους Πειρατές της Καραϊβικής, μαζεύοντας 156 εκατομμύρια την πρώτη ημέρα προβολής.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved