pexels Το απλό κόλπο για να καθαρίσεις το μυαλό σου όταν κοιμάσαι

Ο ποιοτικός ύπνος είναι εξαιρετικά σημαντικός και κάτι πρέπει να κάνεις γι’ αυτό.

Άσκηση, υγιεινή διατροφή και ποιοτικός ύπνος. Τα τρία χαρακτηριστικά για να πετύχεις μία ισορροπία ανάμεσα στη σωματική και ψυχική υγεία. Μάλιστα ο ποιοτικός ύπνος ενδεχομένως να είναι ο πιο σημαντικός για την ψυχική σου υγεία. Διότι ένας καλός ύπνος σημαίνει πως η γνωστική λειτουργία και η συναισθηματική σταθερότητα θα βρίσκονται σε εξαιρετικό επίπεδο.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η λύση για έναν ποιοτικό ύπνο είναι να κοιμόμαστε στην πλευρά μας. Με αυτόν τον τρόπο θα καταφέρουμε να καθαρίσουμε εντελώς τον εγκέφαλό μας από διάφορες σκέψεις γιατί θα κοιμηθούμε βαθιά. Παρότι φαίνεται υπερβολικό, μία δοκιμή λίγων ημερών θα σε πείσει.

 

 

Εκτός αυτού του κόλπου, οι ειδικοί προτείνουν να διατηρήσουμε ακέραιο το εσωτερικό μας ρολόι. Το ανθρώπινο σώμα έχει το δικό του φυσικό ρολόι γνωστό ως κιρκαδικό ρυθμό, ο οποίος κρατάει το σώμα σε τροχιά που ρυθμίζει την παραγωγή ορμονών ανάλογα με τις ανάγκες. Τη νύχτα το σώμα μας έχει χαμηλότερη ενέργεια που μας βοηθά να κοιμηθούμε καλύτερα. Ωστόσο πράγματα όπως το τεχνητό φως, η οθόνη και ο καφές μπερδεύουν αυτό το ρολόι.

 

 

Στο ιδανικό είναι να μην πίνουμε καφέ μετά τις 18:00 και να μην κοιτάζουμε την οθόνη του κινητού ή του υπολογιστή τουλάχιστον μία ώρα πριν πάμε για ύπνο. Έτσι θα καταφέρουμε να πετύχουμε την απαραίτητη χαλάρωση για έναν βαθύ και ποιοτικό ύπνο.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved