associated press Γιατί πρέπει να μας απασχολεί αν ο Πικέ απάτησε την Σακίρα

Φτάσαμε στο 2022 και ακόμη μας αρέσει να κοιτάμε από την κλειδαρότρυπα τις ζωές των άλλων; Κάπου ώπα.

«Αν έφαγε κέρατο και η Σακίρα, τι ελπίδα να έχουμε οι υπόλοιπες;». Αυτή η φράση, με πολλές παραλλαγές, έχει παίξει αρκετά στα social media από χθες. Την έχουμε σε status στο Facebook, την έχουμε δει να γίνεται RT στο Twitter, την έχουμε δει στα stories μας στο Instagram.

Αλήθεια, δεν ξέρω τι ελπίδα μπορεί να έχετε υπόλοιπες και δεν είναι η δουλειά μου να το καταγράψω. Ωστόσο, πέρα από τον αστεϊσμό, συνεχίζει να υπάρχει κάτι με προβληματίζει. Κάτι που ενώ έχουμε φτάσει στο 2022, ενώ η κοινωνία προοδεύει, ενώ θεωρούμε ότι έχουμε αφήσει πίσω παθογένειες του παρελθόντος, συνεχίζουμε να επαναλαμβάνουμε τα ίδια λάθη.

 

 

Η είδηση ήρθε στην επιφάνεια από το ισπανικό περιοδικό Cuore και έχει γίνει αμέσως viral. Κάθε site που σέβεται (; ) τον εαυτό του έχει αναπαράγει την είδηση και πρόκειται για την σχέση των Πικέ – Σακίρα. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, «μία 20χρονη ξανθιά καλλονή είναι η πέτρα του σκανδάλου και τινάζει στον αέρα την 12χρονη σχέση των Πικέ – Σακίρα». Ξεπερνώντας το γεγονός πως εμμέσως πλην σφαώς αφήνεται να εννοηθεί πως φταίει η «αντροχωρίστρα» 20χρονη που μπήκε ανάμεσά τους και πως ο Πικέ είναι ο κακός της ιστορίας, υπάρχουν πολλά οφείλουμε να συζητήσουμε.

Έχασε τη λαλιά της η Σακίρα όταν συνάντησε από κοντά τον Γκουρού του Έρωτα

Αφενός δεν γνωρίζουμε τι έχει συμβεί ανάμεσα στο ζευγάρι. Το αν έχουν χωρίσει, το αν έχουν απατήσει ο ένας τον άλλον και ποια ήταν η καθημερινότητά τους Είναι δικαίωμά τους κάνουν οτιδήποτε επιθυμούν με την προσωπική τους ζωή και δεν αφορά κανέναν. Το τι συμβαίνει μέσα σε μία οικογένεια είναι ιερό και πρέπει να μάθουμε να μην το αγγίζουμε. Ειδικά αν στη μέση υπάρχουν παιδιά. Η διαχείριση μιας τέτοιας κατάστασης είναι δύσκολη και το δαιμονοποιούμε τη μία πλευρά, δείχνοντας μία υποκριτική λύπη για την άλλη, δεν οφελεί πουθενά. Βασικά οφελεί μόνο στο να αισθανθούμε λίγο πιο όμορφα στη δική μας ανυπαρξία.

 

 

Γιατί ασχολούμαστε σήμερα με τις ζωές των άλλων;

Γιατί πουλάει. Και όσο θα πουλάει, τόσο θα σε «μπουκώνουν» τα media με τέτοιες πληροφορίες. Στην εποχή του διαδικτύου, με την πληροφορία να είναι υπέρογκη, δεν υπάρχουν δικαιολογίες για κανέναν. Ούτε για τα media, ούτε για το καταναλωτικό κοινό. Αν έχεις την ευκαιρία να φας σπιτικό φαγητό και επιλέγεις burger από γνωστή αλυσίδα, τότε έχεις κάνει την επιλογή σου. Αν έχεις την ευκαιρία να ενημερωθείς για ένα κοινωνικοπολιτικό γεγονός και επιλέγεις το κουτσομπολιό για ένα κέρατο που έπεσε κάμποσα χιλιόμετρα μακριά από σένα, τότε έχεις κάνει την επιλογή σου.

Εκτός των άλλων είναι κατάντια και μίζερο. Επίσης η απιστία δεν έχει να κάνει με την εξωτερική εμφάνιση ούτε με το status κάποιου. Είναι ένστικτο και ένοχη απόλαυση. Οπότε, ναι, και η Σακίρα θα φάει κέρατο. Και θα το ξεπεράσει.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved