associated press Μπορεί το δικαστικό saga Johnny Depp vs Amber Heard από πάθημα να γίνει μάθημα;

Μια παρέμβαση της Jada Pinkett Smith που κάλεσε τους Will Smith και Chris Rock να τα βρουν δείχνει ότι ίσως το Hollywood να πήρε το μήνυμα.

Οι ένορκοι ευτυχώς δεν προσπάθησαν να αξιοποιήσουν στο έπακρο το απεριόριστο του χρόνου που τους δίνει ο νόμος και έφτασαν πολύ νωρίτερα από τις εβδομάδες που φοβόντουσαν πολλοί. Σε μία πρώτη ανάγνωση η δικαίωση του Johnny Depp είναι απόλυτη και κρυστάλλινη. Οι ένορκοι έκριναν πως το άρθρο της στην Washington Post με το οποίο κατηγορούσε τον πρώην σύζυγό της για κακοποίηση, ήταν ψευδές. Γι’αυτό ο Depp της ζήτησε μέσω αγωγής το ποσό των 50 εκ. ως αποζημίωση για τη ζημιά που υπέστη η καριέρα του. Οι ένορκοι ναι μεν έκριναν ότι ο Depp είχε δίκιο, αλλά κατέβασαν τις απαιτήσεις κατά 70% περίπου. 

Από την άλλη πλευρά η Heard απάντησε κι αυτή με αγωγή ανεβάζοντας το στοίχημα στα 100 εκ. Παρά τη νίκη του Depp οι ένορκοι έκριναν ότι σε ένα σημείο η Heard αδικήθηκε, όταν οι δικηγόροι του Depp την κατηγόρησαν για «σκηνοθετημένες» σκηνές λίγο πριν από την αποχώρησή της από το σπίτι. Οι ένορκοι της έδωσαν 2 εκ. και κάπου εκεί το έργο τους και η προσφορά σε ένα σύστημα δικαιοσύνης το οποίο στηρίζεται στους πολίτες του, ολοκληρώθηκε. Από εκεί και πέρα υπάρχουν μερικά πολύ χρήσιμα συμπεράσματα που βγαίνουν είτε αβίαστα, είτε μετά από λίγη σκέψη.

Η πραγματική είδηση δεν είναι η πανηγυρική δικαίωση του Depp, αυτή λίγο πολύ είχε προεξοφληθεί από τις καταθέσεις, αλλά και από την πάνδημη υποστήριξη της κυριολεκτικά παγκόσμιας κοινής γνώμης. Αλλά η ευκολία με την οποία αυτοί οι κάποτε ερωτευμένοι άνθρωποι έβγαλαν στη φόρα την ιδιωτική τους ζωή διανθίζοντάς την και οι δύο με ψέματα, άλλοτε τερατώδη όπως στην περίπτωση της Heard και άλλοτε με μικρότερα όπως ο Depp. 

 

 

Λέμε πολλές φορές για το κακό της υπερέκθεσης που κάνουν τα social media σε εμάς τους κοινούς θνητούς με παρενέργειες που κυμαίνονται από τον ναρκισσισμό μέχρι πιο σοβαρές ψυχολογικές διαταραχές με το στρες και την κατάθλιψη να συνοδεύουν σε ακραίες περιπτώσεις αυτή την υπερέκθεση. Θεωρητικά οι A list ηθοποιοί και άλλοι άνθρωποι του θεάματος είναι εκπαιδευμένοι στο «άθλημα» και μπορούν αν όχι οι ίδιοι, η στρατιά του PR και των ατζέντηδών τους να τους προστατέψει. 

Κι όμως τα τελευταία χρόνια τα “meltdown” διασήμων είναι τόσο συχνά που πολλές φορές δεν προλαβαίνει να ξεθυμάνει κάποιο πριν ξεσπάσει το επόμενο. Μόλις στα φετινά Oscars είδαμε τον Will Smith να ανεβαίνει στη σκηνή και να γρονθοκοπεί τον Chris Rock λόγω ενός τουλάχιστον κακόγουστου και προσβλητικού αστείου του που αφορούσε τη εμφάνιση της συζύγου του. Η αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά του Will Smith που συνεχίστηκε και στην παραλαβή του βραβείου του έδειχνε έναν άνθρωπο που δεν μπορούσε να διαχειριστεί την όλη φάση, μια φάση που δεν έχει ακριβώς θύτες και θύματα καθώς όλοι μπλέκονται σε μια αρένα που έχει κάμερες που στέλνουν σήμα σε κάθε γωνιά του πλανήτη. 

Σε μια πρόσφατη συνέντευξή της, η Jada Pinkett Smith κλήθηκε να σχολιάσει για εκατομμυριοστή φορά το περιστατικό και ευτυχώς δεν περιορίστηκε σε μια αυτοαναφορική ανακύκλωση θυματοποίησης του εαυτού της. Είπε το πάρα πολύ απλό πράγμα, «έξυπνοι είστε και οι δύο, βρείτε τα». Οι βεντέτες στη show business δεν θέλουν και πάρα πολύ για να γίνουν saga των Παρατράγουδων. Η Jada ξέρει πολύ καλά ότι στην επόμενη απονομή των Oscars το περιστατικό θα ανασυρθεί και πάλι ως το highlight της προηγούμενης χρονιάς. Ο τρόπος με τον οποίο θα σχολιαστεί θα έχει να κάνει με τη σχέση που θα έχουν μέχρι τότε οι Smith και Rock.

 

 

Το πάθημα των Depp - Heard πάει να γίνει μάθημα, τουλάχιστον για όλους τους υπόλοιπους. Οι πρώτες πληροφορίες για το επιμύθιο της δικαστικής κόντρας μεταξύ Depp και Heard αναφέρουν ότι η Heard θα ασκήσει έφεση θεωρώντας ότι αδικήθηκε. Είναι απολύτως θεμιτό και δίκαιο αν το κάνει, ακόμα κι όλοι εμείς δεν βρίσκουμε κανένα απολύτως νόημα σε όλο αυτό. Ας ελπίσουμε τουλάχιστον αυτή τη φορά να κρατήσει χαμηλούς τους τόνους και να μην δώσει ακόμα μια θεαματική παράσταση στις δικαστικές αίθουσες. 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved