pexels H αύξηση της τιμής και στο παγωτό θα έχει πικρή γεύση στην τσέπη

Το ρεύμα, την βενζίνη και το σουβλάκι το αντέξαμε. Αλλά όχι και το παγωτό ρε σεις.

Η ακρίβεια έχει χτυπήσει κόκκινο. Οι λογαριασμοί του ρεύματος προκαλούν εγκεφαλικά, το λίτρο βενζίνης είναι πιο ακριβό από σφηνάκι στις καλές εποχές, ενώ το σουβλάκι έχει γίνει το νέο σούσι όσον αφορά τις τιμές. Αλλά το τελευταίο χτύπημα έρχεται από την αγαπημένη απόλαυση του καλοκαιριού. Οι αυξήσεις στα γαλακτοκομικά, ενέργεια, κόστος παραγωγής και μεταφοράς περνάει στον καταναλωτή και το παγωτό πλέον γίνεται είδος πολυτελείας.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ το μία μπάλα παγωτό φτάνει στα 2.5 ευρώ, ένα κυπελλάκι στα 2.7 ενώ το οικογενειακό (το τρώμε για πλάκα μόνοι μας) στα 8.70. Σε περίπτωση που μία οικογένεια επιθυμεί στην βόλτα της να πάρει 2 μπάλες παγωτό, θα πρέπει να δώσει 20 ευρώ.

 

 

Όχι και το παγωτό ρε φίλε

Η κατάσταση είναι αφόρητη. Η ακρίβεια μάς πνίγει σαν θηλιά αλλά το χτύπημα με το παγωτό δεν μπορεί να περάσει έτσι. Εντάξει εμείς μεγαλώσαμε και θα την παλέψουμε μ’ ένα παγωτό λιγότερο. Αλλά τι θα συμβεί όταν το παιδί σου, σου ζητήσει παγωτό αλλά τα χρήματα δεν φτάνουν γιατί φεύγουν σε βενζίνες και ενέργεια; Έχει αναλογιστεί κανείς πόσο δύσκολο είναι για έναν πατέρα και μία μάνα ν’ αρνείται στο παιδί του την απόλυτη παιδική απόλαυση; Ένα απλό παγωτό. Καλό θα ήταν πριν οι τιμές να εκτοξευτούν να σκεφτείτε λίγο περισσότερο την απόφασή σας;

Τελικά το παγωτό μας κάνει καλό ή όχι;

Και μετά το παγωτό, τι; Το σενάριο να αυξηθεί το εμφιαλωμένο νερό είναι υπαρκτό και πλέον φοβόμαστε για τα χειρότερα. Ενδεχομένως να φορολογήσουν τον αέρα που αναπνέουμε ή και τα μπάνια που θα κάνουμε στην παραλία.

Πλέον δε θα μετράμε μπάνια και παγωτά μόνο με αριθμούς. Αλλά και με ευρώ. Και αυτή θα είναι η πικρή γεύση του καλοκαιριού.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved