Είναι πολλά τα δισεκατομμύρια που έχασαν το 2022 οι πιο πλούσιοι άνθρωποι στον κόσμο
57 SHARES

Μεγάλες απώλειες για Elon Musk, Bill Gates και Jeff Bezos.

Το 2022 συνεχίζει να είναι μια πολύπλοκη χρονιά για τις αγορές, αφού η παγκόσμια οικονομία δεν ανέκαμψε ιδιαίτερα γρήγορα μετά την αποκλιμάκωση της πανδημίας, με τον κόσμο να είναι πιο προσεκτικός με το που ξοδεύει τα χρήματά του, την ώρα που ο πληθωρισμός έχει πάρει την ανηφόρα.

Ron Dennis: Ο άνθρωπος που ήθελε να γίνει Enzo Ferrari

Φυσικά, και ο πόλεμος στην Ουκρανία δε βοηθά καθόλου την κατάσταση, με τα οικονομικά μέτρα των διαφορών χωρών έναντι της Ρωσίας να έχουν σημαντικές συνέπιες, από τη γενικότερη ενεργειακή κρίση, μέχρι προβλήματα εφοδιαστικής αλυσίδας.

 

 
 

Η κατάσταση αυτή φαίνεται πως επηρέασε και τους πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη, οι περιουσίες των οποίων συνδέονται άμεσα με την πορεία διαφόρων τεχνολογικών κολοσσών.

Ο λόγος γίνεται για τον Elon Musk, επικεφαλής της διαστημικής εταιρίας SpaceX και της εταιρίας ηλεκτρικών αυτοκίνητων Tesla και πιθανότατα ιδιοκτήτη και του Twitter στο άμεσο μέλλον, τον Jeff Bezos, ιδρυτή της Amazon και τον Bill Gates, ιδρυτή της Microsoft.

 

 
 

Συγκεκριμένα, οι τρεις αυτοί δισεκατομμυριούχοι έχασαν συνολικά πάνω από 114 δισεκατομμύρια δολάρια από την αρχή της χρονιάς μέχρι σήμερα. Οι πληροφορίες για το “net worth” τους προέρχονται από το πασίγνωστο και αξιόπιστο δημοσιογραφικό μέσο Bloomberg, το οποίο διατηρεί έναν ‘Δείκτη Δισεκατομμυριούχων’, με πληροφορίες για τις περιουσίες τους.

 

 
 

Φυσικά, οι βουτιές αυτές σχετίζονται με το χρηματιστήριο, αφού μεγάλο μέρος των περιουσιών των εν λόγω δισεκατομμυριούχων συνδέονται με τις μετοχές των εταιριών τους. Για παράδειγμα ο Musk έχει το 15.6% της Tesla, ο Bezos έχει περίπου 50 εκατομμύρια μετοχές της Amazon, ενώ ο Bill Gates είδε τη μικρότερη πτώση γιατί τα τελευταία χρόνια έχει καταπιαστεί και με πολλούς άλλους τομείς πέρα από τη Microsoft, μέσα από το Bill and Melinda Gates Foundation.

Από την άλλη, αυτός που είδε τη μεγαλύτερη πτώση και έφυγε μάλιστα εκτός της δεκάδας των πλουσιότερων ανθρώπων του πλανήτη είναι ο Mark Zuckerberg, αφού τα πλάνα του για το metaverse δε φαίνεται πως ξεκίνησαν με το δεξί και η μετοχή της Meta βούλιαξε φέτος.

Δες εδώ αναλυτικά, τα ποσά που έχουν χάσει φέτος οι δισεκατομμυριούχοι των τεχνολογικών κολοσσών:57 SHARES