Newsbomb Υπάρχει σοβαρός λόγος για να μην κάνεις μπάνιο κάθε μέρα

Κάτι ξέρουν εκεί στο Survivor.

Το πρώτο μπάνιο της ημέρας. Εκείνο που σε ξυπνάει περισσότερο και από τετραπλό καφέ, εκείνο που σου προσφέρει ευεξία, εκείνο που σε ανανεώνει και σε κάνει να νιώθεις καθαρός, περιποιημένος, φρέσκος για να αντιμετωπίσεις τον κόσμο εκεί έξω.

Αλλά μήπως τελικά κάνουμε ένα τεράστιο λάθος; Γιατί σύμφωνα με μία τελευταία έρευνα, όσο λιγότερα ντους κάνουμε, τόσο μεγαλύτερα τα οφέλη στην υγεία και την υγιεινή του σώματός μας. Για να φτάσουν σε αυτό το αποτέλεσμα οι ερευνητές, μελέτησαν μία ανθρώπινη φυλή του Αμαζονίου, τους Γιανομάμι.

 

 

Πρόκειται για μία φυλή που δεν τα έχει και τόσο καλά με το μπάνιο αλλά τα αποτελέσματα της έρευνας ήταν ανατρεπτικά. Συγκεκριμένα διαπίστωσαν ότι η επιδερμίδα, τα στόματα και τα περιττώματά τους περιείχαν περισσότερα βακτήρια από κάθε ανθρώπινο πληθυσμό. Σε αυτά τα συμπληρώματα βακτηρίων περιέχονταν όμως και αντιβιοτικές ουσίες, παρότι δεν τους είχε χορηγηθεί τίποτα τέτοιο.

Τα κρύα ντους δεν είναι μόνο για τις σχέσεις

Αυτές οι αντιβιοτικές ουσίες είναι σημαντικές για το ανοσοποιητικό σύστημα, την καρδιά και την πέψη καθώς χωρίς αυτές τις μορφές βακτηρίων δε θα ήταν σε θέση να λειτουργήσουν. Με λίγα λόγια αν κάνεις τακτικά ντους, αυτές οι κοινότητες βακτηρίων μπορούν να διαβρωθούν, με συνέπειες για την υγεία μας.

 

 

Αλλά αξίζει να το ρισκάρεις γιατί αλλιώς δε θα σε πλησιάζει άνθρωπος.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved