Δεν θα πιστέψεις πόσο χρονών είναι το γηραιότερο δέντρο του κόσμου

Βρέθηκε στο Περού και είναι πραγματικά ο παππούς όλων μας.

Μέχρι τώρα λέγανε πως το γηραιότερο δέντρο του κόσμου δεν ξεπερνούσε τα 4.000 χρόνια. Πλέον όμως τα δεδομένα άλλαξαν και έχουμε νέες αποκαλύψεις σχετικά με το θέμα.

Ως τώρα οι επιστήμονες εκτιμούσαν ότι τα έλατα με τη μεγαλύτερη ηλικία, δεν ξεπερνούν τα 5.000 χρόνια και βρίσκονται στη βόρεια Αμερική.

Η φρενίτιδα των κρυπτονομισμάτων είναι η σύγχρονη «πληγή» της ανθρωπότητας

Επιστήμονες στη Χιλή πιστεύουν ότι ένα κωνοφόρο δέντρο με κορμό πάχους τεσσάρων μέτρων γνωστό ως «Προπάππους» θα μπορούσε να είναι το γηραιότερο ζωντανό δέντρο στον κόσμο.

 

 
 

Εικάζουν δε, ότι ξεπερνά τον σημερινό κάτοχο του ρεκόρ κατά περισσότερα από 600 χρόνια.

Μια νέα μελέτη που πραγματοποιήθηκε από τον Δρ. Jonathan Barichivich, έναν Χιλιανό επιστήμονα στο Εργαστήριο Επιστημών Κλίματος και Περιβάλλοντος στο Παρίσι, σημειώνει ότι ένα κυπαρίσσι της Παταγονίας, γνωστό και ως alerce milenario, θα μπορούσε να είναι ηλικίας έως και 5.484 ετών.

 

 
 

Η Maisa Rojas, η οποία έγινε υπουργός Περιβάλλοντος της Χιλής τον Μάρτιο και είναι μέλος της Διακυβερνητικής Επιτροπής των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή, χαιρέτισε την είδηση ​​ως «θαυμάσια επιστημονική ανακάλυψη».

Γνωστό στα ισπανικά ως alerce, το κυπαρίσσι της Παταγονίας, με τον επιστημονικό όρο Fitzroya cupressoides, είναι ένα κωνοφόρο ιθαγενές στη Χιλή και την Αργεντινή που ανήκει στην ίδια οικογένεια με τις γιγάντιες σεκόγιες.©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved