Assosiated Press Τι σημαίνει μια ενδεχόμενη νίκη του Johnny Depp επί της Amber Heard;

Αποζημιώσεις, αποκατάσταση φήμης, πολλά. Υπάρχει όμως και κάτι που ξεπερνά τον ίδιο τον ηθοποιό.

Άλλη μια βδομάδα έμεινε για το πολύκροτο σίριαλ της showbiz, στη δίκη που θα μείνει για χρόνια γραμμένη στο υποσυνείδητό μας, αυτή που λαμβάνει χώρο στη δικαστική αίθουσα της Βιρτζίνια και αφορά την αγωγή δυσφήμισης ύψους 50 εκατομμυρίων δολαρίων του Johnny Depp εναντίον της πρώην συζύγου του Amber Heard.

 

 

Όπως προκύπτει βέβαια μέχρι στιγμής μάλλον η πλάστιγγα έχει γείρει προς την πλευρά του Depp καθώς η κατά τα αρχικά φαινόμενα κακοποιημένη σύντροφος του, βλέπει τους ισχυρισμούς της να γυρνάνε μπούμερανγκ με τον κόσμο να έχει πειστεί πλέον πως σίγουρα έχει βάλει και εκείνη το λιθαράκι της στη σχέση-κατάντια, ενώ δεν αποκλείεται τελικά η ίδια να έχει διαπράξει χειρότερα σε βάρος του πρώην συζύγου της.

Γενικά η Amber Heard δεν παίζει «σωστό» παιχνίδι.

Οι τελικές αγορεύσεις λοιπόν έχουν οριστεί για τις 27 Μαΐου και αμέσως μετά οι 7 ένορκοι θα αρχίσουν να διαβουλεύονται την τελική απόφαση.

 

Τι σημαίνει πραγματικά μια νίκη του Johnny Depp

Καθένας μπορεί να κρίνει, αλλά η δικαιοσύνη λειτουργεί διαφορετικά με το κοινό αίσθημα. Σε περίπτωση που ο Johnny Depp επικρατήσει αξίζει να πούμε ότι η Heard δεν κινδυνεύει με κάποια ποινή φυλάκισης καθώς δεν αντιμετωπίζει ποινικές κατηγορίες, όπως επίσης δεν αποκλείεται να έχουμε και κάποιου είδους «ισοπαλία». Δηλαδή καμία εκ των δύο πλευρών να μην καταφέρει να πείσει τους ενόρκους με αποτέλεσμα κανείς εκ των Depp ή Heard να πρέπει να λάβει αποζημίωση.

«Οι ένορκοι αποφασίζουν για τις αποζημιώσεις και είναι πιθανό να μην επιδικαστεί καμία αποζημίωση» αναφέρουν πηγές που είναι κοντά στην ομάδα του Depp ωστόσο ιδιαίτερο ενδιαφέρον αποτελεί η περίπτωση που ο Jack Sparrow της καρδιάς μας δικαιωθεί από το δικαστήριο της Βιρτζίνια.

Όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα εμείς τον απολαύσαμε.

 

Σαφώς και θα του αποφέρει οικονομικά οφέλη (50 εκατομμύρια δολάρια είναι αυτά), καθώς και θα αποκαταστήσει σε κάποιο βαθμό τη φθίνουσα πορεία της καριέρας του -είναι βέβαιο πως σε περίπτωση νίκης ο κόσμος θα τρέξει να τον δει ξανά εν δράσει- ενώ ταυτόχρονα η αντίστοιχη της Amber Heard θα πλέει σε αχαρτογράφητα νερά.

Πέρα από τα πρόσωπα και τις αποζημιώσεις όμως μια επικράτηση του Depp θα δώσει μια διαφορετική στροφή σε όλες εκείνες τις υποθέσεις του κόσμου όπου «ντεμέκ» θύματα κακοποίησης βγαίνουν χωρίς δισταγμό να κατηγορήσουν ανθρώπους, υπό το φόβο ότι οι δηλώσεις τους αυτές «μπορούν να τους εκθέσουν σε νομική ευθύνη» όπως επιβεβαιώνει ο Halim Dhanidina, δικηγόρος ποινικής υπεράσπισης και πρώην δικαστής της Καλιφόρνια.

Κανείς δεν μπορεί να βάλει το χέρι του στη φωτιά για το αν τελικά ο Johnny Depp είναι το θύμα ή ο θύτης, η περίπτωση όμως της Amber Heard αποδεικνύει ότι άμα έχεις «χεσμένη» τη φωλιά σου ενδεχομένως μπορείς να το βρεις μπροστά σου. Επομένως μια ενδεχόμενη νίκη του Johnny Depp δεν θα είναι απλώς προσωπική, αλλά κυρίως συμβολική προς όλους εκείνους που έχουν βρεθεί σε δύσκολη θέση διότι πολύ απλά ο νόμος τους κάνει να φαίνονται οι κακοί της υπόθεσης.

«Δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε έναν κόσμο όπου οι άνθρωποι θα αισθάνονται ότι μπορούν να λένε ό,τι θέλουν ακόμη και αν γνωρίζουν ότι δεν είναι αλήθεια», σημειώνει ο Halim Dhanidina. Έναν τέτοιο κόσμο αξίζουμε όλοι μας.

Έναν κόσμο όπου οι θύτες θα αποφεύγουν ή τουλάχιστον θα σκέφτονται σοβαρά πριν αποφασίσουν ότι μπορούν να το παίξουν θύματα, με τη σκέψη ότι φλερτάρουν να εκτεθούν.

 

Amber Heard lying in court


©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved