Lockdown μόνο για γάτες εφαρμόζει μια πόλη για να σώσει τα πουλιά της

Οι ιδιοκτήτες γατών στο Walldorf της Γερμανίας πρέπει να κρατήσουν μέσα τον Σιλβέστρο προκειμένου να αναπαραχθεί ο Τουίτι.

Όλοι ξέρουμε ότι γάτες είναι αυτές που εκπαιδεύουν τους ανθρώπους και όχι το αντίθετο, άρα οποιαδήποτε απόπειρα εξημέρωσης των γατών είναι καταδικασμένη να αποτύχει και το μοναδικό της αποτέλεσμα κυμαίνεται από το χάσιμο χρόνου μέχρι το πλήγωμα του εγωισμού αυτού που θα το προσπαθήσει. Αυτός ήταν μάλλον και ο λόγος που οι αρχές της πόλης του Walldorf στη νοτιοδυτική Γερμανία προχώρησε σε ένα δραστικό μέτρο που αφορά τις γάτες της πόλης. 

Βλέπετε αυτή την εποχή ξεκινάει η αναπαραγωγική περίοδος ενός τοπικού πτηνού, συμβόλου της πόλης, του λοφιοφόρου κορυδαλλού. Οι φωλιές που χτίζει αυτή την περίοδο ο κορυδαλλός γίνονται στόχος των συμπαθών αιλουροειδών που δεν έχουν εξημερωθεί πλήρως και ο μοναδικός τρόπος για να προστατευτούν τα αυγά και οι νεοσσοί κορυδαλλοί είναι να κλειδωθούν οι γάτες στα σπίτια τους.

 

 

Μέχρι τον Αύγουστο και για τα επόμενα τρία χρόνια οι οικόσιτες γάτες του Walldorf θα πρέπει να κόψουν το σουλάτσο και να βασανίζουν τους ιδιοκτήτες τους αντί να κατασπαράζουν κορυδαλλούς την ώρα που προσπαθούν να διαιωνίσουν το είδος τους. Οι αρχές αναφέρουν ότι ο πληθυσμός των πτηνών στην Ευρώπη έχει μειωθεί δραματικά τα τελευταία χρόνια και φυσικά δεν φταίνε οι γάτες γι’αυτό. Η μόλυνση του περιβάλλοντος, η ηχορύπανση και η κλιματική αλλαγή έχουν αναγκάσει τους πληθυσμούς των πτηνών να μεταναστεύσουν ή να εξαφανιστούν. Όμως ο περιορισμός των γατών για αυτό το κρίσιμο τρίμηνο κρίθηκε επιβεβλημένος για να αναχαιτιστεί κάπως το φαινόμενο.

Όπως αναμενόταν οι τοπικές φιλοζωικές δεν είδαν με καλό μάτι το μέτρο και το βρίσκουν άδικο, χώρια που κάποιες διχάστηκαν σε γατόφιλους και πτηνόφιλους και αναμένεται να γίνει δικαστική διευθέτηση του θέματος της καραντίνας των γατών για να μην πάθουν το meltdown που έπαθαν οι ιδιοκτήτες τους μετά από δύο χρόνια πανδημίας.

 

 

Ελπίζουμε να είναι όντως παροδικό το μέτρο γιατί η φάση ότι πρόβλημα έχουμε το αντιμετωπίζουμε με μια απαγόρευση και αστυνόμευση δεν μπορεί να περπατήσει για πολύ. Εκτός από την αμφίβολη αποτελεσματικότητα που έχει το πέταγμα της μπάλας στην εξέδρα, δημιουργεί αχρείαστες κοινωνικές διαιρέσεις και διχασμούς. 

  



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved