Τι σημαίνει να έχεις ανεξάντλητη ενέργεια και να την αξιοποιείς στο έπακρο, κάθε μέρα!

2 SHARES

Η υπομονή είναι το μεγαλύτερο πλεονέκτημα για έναν σέρφερ κι αυτό το γνωρίζει καλά ο Στέλιος Διονυσόπουλος. Στα 22 του, σήμερα, ασχολείται ήδη περισσότερα από 10 χρόνια με το σερφ, καθώς η πρώτη του επαφή με το άθλημα ήρθε όταν ο ίδιος ήταν νήπιο! Ο πατέρας του τον έπαιρνε μαζί του από όταν ήταν τριών ετών, σε όλα τα σπορ με τα οποία ασχολούταν ο ίδιος και στα πέντε του, ο μικρός μπορούσε να απολαύσει το σερφ τα καλοκαίρια στην Ικαρία.

Ωστόσο, στο σημείο που βρίσκεται σήμερα, έφτασε με πολλή προσπάθεια, επιμονή και υπομονή. «Κάθε κύμα είναι διαφορετικό, χρειάζεται να μπορείς να το ‘διαβάσεις’ για να το εκτελέσεις με τον καλύτερο τρόπο» δηλώνει ο ίδιος και τονίζει πως το timing στο σερφ, παίζει πάρα πολύ σπουδαίο ρόλο: «Πρέπει να βρίσκεις κάθε φορά, σε κάθε κύμα, το σωστό timing, διαφορετικά, πολύ απλά χάνεις τη στιγμή»!

Ο ίδιος δεν χάνει ποτέ τη στιγμή που θέλει να καταγράψει και έχει το smartphone του πάντα σε ετοιμότητα. Μπορεί μέσα στο νερό να είναι μόνος με τη σανίδα του, όμως βγαίνοντας, θέλει να καταγράψει τη χαρά στο πρόσωπό του, τη χαρά με την οποία τον γεμίζει αυτό που αγαπά να κάνει, αυτό που τον βοηθάει να ξεπερνάει τους κανόνες και τα όρια – γιατί το σερφ δεν είναι ένα «απλό» άθλημα, είναι μια πρόκληση για ακόμα μεγαλύτερα πράγματα, καθημερινά.

Ενέργεια όλη την ημέρα

Το σέρφινγκ απαιτεί ανεξάντλητη ενέργεια από τον σέρφερ, που πρέπει να περιμένει το κατάλληλο κύμα την κατάλληλη στιγμή. Στην Ελλάδα, όπως μας εξηγεί ο Στέλιος Διονυσόπουλος, οι θάλασσες δεν είναι πάντα ιδανικές για σερφ. «Πρέπει να ‘κυνηγάμε’ το σύστημα που θα δημιουργήσει κύματα και το οποίο μπορεί τη μία μέρα να βρίσκεται σε μία περιοχή, την επόμενη πουθενά και να χρειαστούν και μέρες μέχρι να δημιουργηθεί ξανά», όπως μας λέει. Αυτός είναι και ο λόγος που οι σέρφερς αγαπούν τα ταξίδια σε προορισμούς που φημίζονται για τις συνθήκες που δημιουργούνται στις θάλασσες, που είναι συνεχόμενες και αδιάκοπες. Ο ίδιος έχει ταξιδέψει στην Πορτογαλία, αλλά και στην εξωτική Σρι Λάνκα, ένα πραγματικά μοναδικό ταξίδι. Εκεί που απόλαυσε το σερφ περισσότερο όμως ήταν στα Κανάρια Νησιά: «Στη Φουέρτε Βεντούρα ήταν οι ιδανικότερες συνθήκες για σερφ που έχω συναντήσει μέχρι τώρα», θυμάται.

Σε κάθε περίπτωση, όπου κι αν βρίσκεται ο Στέλιος, χρειάζεται την ανεξάντλητη ενέργεια. Όταν βρίσκεται στη θάλασσα όλη την ημέρα, θέλει βγαίνοντας να απολαύσει το smartphone του με όλους τους τρόπους – τα social media άλλωστε είναι πλέον «εργαλείο» για κάθε αθλητή και τα uploads είναι ημέρα της καθημερινότητάς του. Επιλέγοντας το Galaxy S22+, ο Στέλιος κερδίζει υπερταχεία φόρτιση -Super Fast Charging- για ενέργεια όλη τη μέρα, χωρίς να χάνει στιγμή. Το κινητό του φορτίζει γρήγορα με έναν φορτιστή Power Adapter 45W*, ενώ η μπαταρία του προσαρμόζεται έξυπνα στον τρόπο χρήσης και έτσι διαρκεί όσο η μέρα του: Το smartphoneπεριμένει στην τσάντα, στην παραλία κι όταν έρχεται η ώρα να περιηγηθεί στα social και το δίκτυο, να ανεβάσει το υλικό του, να μοιραστεί και να ενημερωθεί, είναι πάντα σε ετοιμότητα. Επίσης, μπορεί, χάρη στη μεγάλη του ισχύ να αξιοποιεί δυνατότητες κοινής χρήσης: Να δανείσει σε έναν φίλο διάρκεια μπαταρίας ή να φορτίσει γρήγορα το smartwatch ή τα ακουστικά του, απλώς ακουμπώντας τα στο πίσω μέρος του τηλεφώνου**.

Βίντεο και νυχτερινές λήψεις υψηλής ποιότητας

Οι μέρες που περνάει ο Στέλιος στη θάλασσα είναι γεμάτες εμπειρίες. Βγαίνοντας από το νερό, καθώς απολαμβάνει τη στιγμή, καταγράφει το τοπίο και όσα νιώθει στο κινητό*** του. Το Galaxy S22+ του δίνει τη δυνατότητα να δημιουργεί εκπληκτικής ποιότητας βίντεο ακόμα και όταν πέσει το σκοτάδι: Με το Nightography που διαθέτει, αξιοποιεί τις δυνατότητες της τριπλής πίσω κάμερας και της κάμερας selfie για το καλύτερο αποτέλεσμα. Η υπερευρυγώνια κάμερα 12MP επεκτείνει το σκόπευτρο, ο τεράστιος αισθητήρας της ευρυγώνιας κάμερας 50MP φωτίζει τη νύχτα, η κάμερα τηλεφακού 10MP με 3x οπτικό ζουμ «φέρνει» τα πάντα μπροστά του, ενώ με την κάμερα selfie 10MP μπορεί να τραβήξει τα καλύτερα πορτρέτα, όλες τις ώρες της ημέρας – και της νύχτας. 

Η προηγμένη τεχνολογία VDIS που ελαχιστοποιεί τους κραδασμούς, προσφέρει ομαλές και καθαρές λήψεις, ακόμα και εν κινήσει, με σταθερά βίντεο, χωρίς να θολώνει η εικόνα. Επιπλέον και ειδικά για τις νυχτερινές λήψεις, το μπροστινό μέρος της Πίσω κάμερας είναι κατασκευασμένο από ειδικά σχεδιασμένο γυαλί με αποκλειστική νανοεπίστρωση χαμηλής αντανάκλασης, ώστε να μειώνει το θάμπωμα του φακού από τα φώτα στο σκοτάδι. Η τεχνολογία Super Night Solution καθαρίζει τον θόρυβο σε κάθε πλαίσιο για υψηλής ποιότητας, ζωντανά πλάνα, είτε ο Στέλιος γράφει το βίντεο κάτι από τον ήλιο, στο μεσημεριανό του διάλειμμα είτε τη νύχτα, κάτω από τα αστέρια. Σ’ αυτό βοηθάει επίσης η φωτεινή οθόνη Infinity-O 120Hz που είναι κατασκευασμένη με Dynamic AMOLED 2X με τεχνολογία Vision Booster, ώστε να προσφέρει υψηλή ορατότητα ακόμα και σε εξωτερικό χώρο, με αποτέλεσμα ευκρινείς προβολές στο φως της ημέρας ή τη νύχτα.

H πρόκληση είναι οι αντιξοότητες

Η πρόκληση για έναν σέρφερ είναι οι αντιξοότητες που θα συναντήσει, δηλώνει ο Στέλιος Διονυσόπουλος, επιχειρώντας να μεταφέρει το συναίσθημα. «Οι κινήσεις που πρέπει να κάνει ένας σέρφερ για να πετύχει τον στόχο του δεν είναι οικίες εκ των προτέρων. Είναι συγκεκριμένες κινήσεις που κάποιος τις μαθαίνει ακριβώς για να κάνει σερφ, επομένως το σερφ δεν είναι για κανέναν εύκολο από την αρχή. Είναι όμως θέμα αντίληψης, να καταλάβεις τις κινήσεις αυτές και να τις εφαρμόσεις μέσα στο νερό όσο καλύτερα μπορείς», δηλώνει ο ίδιος. Από τη στιγμή που θα βρει τις ιδανικές συνθήκες, που τα κύματα θα είναι αρκετά ψηλά κι εκείνος στην καλύτερη φόρμα, δεν θέλει να χάνει στιγμή!

Με τον οκταπύρηνο Samsung επεξεργαστή, που διαθέτει το Galaxy S22+, γνωρίζει πάρα πολύ καλά πως δεν θα χάσει καθόλου χρόνο περιμένοντας να το χρησιμοποιήσει. Είναι ο πιο γρήγορος επεξεργαστής και διασφαλίζει πως η εμπειρία του θα είναι απολύτως ομαλή, είτε θέλει να το χρησιμοποιήσει για vlog, είτε παίζοντας παιχνίδια όλη νύχτα, είτε απλά για να ενημερωθεί για όσα «τρέχουν» παγκοσμίως στον χώρο του σερφ!

Ο Στέλιος γνωρίζει πως το σερφ μπορεί να απαιτήσει χρόνο: «Για κάποια πράγματα, αξίζει και πρέπει να δώσεις χρόνο. Το σερφ, το κύμα, το στυλ που θα επιλέξεις, είναι μέσα σε αυτά», δηλώνει και γνωρίζει καλά πως για να δώσει τον χρόνο που πρέπει στο σερφ, δεν πρέπει να τον «χάνει» αλλού. Με το Galaxy S22+ είναι βέβαιος πως όλα γίνονται πιο εύκολα, πιο γρήγορα, πιο ποιοτικά.


*Ο φορτιστής πωλείται ξεχωριστά

**Περιορίζεται στα smartphone της Samsung ή σε άλλα συσκευές τρίτων smartphone με ασύρματη φόρτιση Qi. Εάν η ισχύς της μπαταρίας είναι μικρότερη από 30%, το Wireless PowerShare ενδέχεται να μην λειτουργεί. Ενδέχεται επίσης να μην λειτουργεί με ορισμένα αξεσουάρ, θήκες, άλλες συσκευές τρίτων ή ορισμένα wearables της Samsung. Ενδέχεται να επηρεάσει τη λήψη κλήσεων ή τις υπηρεσίες δεδομένων, ανάλογα με το περιβάλλον δικτύου.

*** Τα Galaxy S22 έχουν πιστοποίηση IP68. Με βάση τις συνθήκες δοκιμής για βύθιση σε γλυκό νερό έως 1,5 μέτρου για έως 30 λεπτά. Δεν συνιστάται για χρήση σε παραλία ή πισίνα.

 Διαφημιστική Καταχώρηση της Samsung Electronics Ελλάς Μ.Α.Ε


2 SHARES
©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved