Μια πόρτα στον Άρη είναι η νέα μας αγαπημένη θεωρία συνωμοσίας

Με τα μάτια καρφωμένα πάνω της περιμένουμε να ξεχυθούν από αυτή χιλιάδες μικρά πράσινα ανθρωπάκια.

To Perseverance συνεχίζει να χτενίζει την επιφάνεια του Κόκκινου Πλανήτη με κύρια αποστολή την ανακάλυψη κάποιας μορφής εξωγήινης ζωής και κάποιοι ευτυχισμένοι συνάνθρωποί μας σκέφτηκαν ότι λίγο πολύ η αποστολή του μόλις τελειώσε. Οι Αρειανοί είναι υπαρκτοί και από τα λίγα πράγματα που ξέρουμε μέχρι τώρα για τον πολιτισμό τους είναι ότι φτιάχνουν ωραίες λαξευτές πύλες.

 

 

Η αλήθεια είναι ότι στόχος του Perseverance είναι να βρει αν υπάρχουν κάποια είδη μικροοργανισμών, πχ βακτήρια που να αντέχουν στις αντίξοες συνθήκες που επικρατούν εκεί. Αυτό φυσικά και δεν θα μπορούσε να είναι αρκετό για όσους έχουν ιδιαίτερα ζωηρή φαντασία. Στο κάτω-κάτω τι το διαφορετικό μπορεί να έχει ένα εξωγήινο βακτήριο από τα δικά μας; Θα είναι λίγο πιο στρογγυλό το οβάλ τους; Θα έχουν καμία κεραία έξτρα; 

Δυστυχώς για την πρόοδο της εξερεύνησης του διαστήματος, ευτυχώς για όλους εμάς τους υπόλοιπους, το Perseverance δεν βρήκε κάποιο τέτοιο εξωγήινο βακτήριο, αλλά μία πύλη, σαν αυτές του Ανεξήγητου με τον Κώστα Χαρδαβέλα. Στην τελευταία εικόνα που μας έστειλε το δαιμόνιο rover, βλέπουμε μια κατακρήμνιση του πετρώματος σε μια πλαγιά του Άρη που πρέπει να παραδεχτούμε ότι έχει μια αλφαδιά και μια τελειότητα, που θα μπορούσε να μοιάζει με μια τεχνητή είσοδο σε κάτι. 

 

 

Η NASA δεν έχει ανακοινώσει ακόμα τι είναι αυτό το περίεργο άνοιγμα, επειδή κατά πάσα πιθανότητα δεν είναι κάτι άξιο σχολιασμού και ανάλυσης, αλλά αυτή η σιωπή είναι το είδος ένοχης σιωπής που ψάχνουν όλοι όσοι θέλουν να βγάλουν μια ευφάνταστη θεωρία για την κυκλοφορήσουν. 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved