associated press Πέντε σημάδια που επιβεβαιώνουν ότι είσαι κουλ με τον εαυτό σου

Αν ελέγχεις τα νεύρα σου και εκτιμάς όσα έχεις, είσαι σε καλό δρόμο.

Είναι η ερώτηση που κάνουμε συχνά πυκνά στον εαυτό μας. Τι είναι ευτυχία; Πώς καταλαβαίνουμε πως όντως είμαστε καλά με τον εαυτό μας και έχει επέλθει μία ισορροπία στη ζωή μας; Το μυστικό βρίσκεται στον τρόπο που αντιμετωπίζεις τα πράγματα και το κατά πόσο έχεις έρθει σε αρμονία με τον εαυτό σου. Ο κλάδος της Θετικής Ψυχολογίας έχει αναδείξει επαρκώς τη σύνδεση της ψυχικής υγείας και της ευεξίας με τα θετικά συναισθήματα και αποτελεί μία ακόμη σημαντική διαπίστωση πως η ψυχική υγεία είναι πέρα και πάνω από την απουσία ψυχικής νόσου. Το να είσαι ψυχικά υγιής είναι το πολυτιμότερο δώρο στη ζωή σου και παρακάτω θα διαβάσεις πέντε σημάδια που μαρτυρούν ότι όντως είσαι πραγματικά καλά.

 

 

Μιλάς για τα προβλήματά σου

Το να ανοίγεσαι στους ανθρώπους που αγαπάς και σε αγαπάνε για οτιδήποτε σε προβληματίζει, αντιτίθεται στην υπερβολική εσωστρέφεια, στην έλλειψη εμπιστοσύνης και στην αδυναμία εξωτερίκευσης συναισθημάτων. Η διάθεση να μιλήσεις για εκείνα που σε προβληματίζουν αποτελεί καλό σημάδι για την ψυχική σου υγεία και φυσικά ευεργετικό.

 

Δεν δείχνεις αδυναμία στο αλκοόλ

Είναι μία μεγάλη αλήθεια που συχνά την ξεχνάμε. Η αδυναμία στο αλκοόλ πηγαίνει χέρι χέρι με την ψυχική υγεία. Οι ψυχολόγοι αναφέρουν πως οι άνθρωποι που έχουν κατάθλιψη είναι δύο φορές πιο επιρρεπείς στον αλκοολισμό. Μάλιστα μία πρόσφατη μελέτη επιστημόνων από την Σκωτία, τονίζει πως πάνω από τα μισά άτομα που φτάνουν στο νοσοκομείο από απόπειρα αυτοκτονίας, έχουν στο αίμα τους υψηλές ποσότητες αλκοόλ.

 

 

Εκτιμάς όσα έχεις

Η αχαριστία και η απληστία είναι δείγματα πως ακόμα δεν τα έχεις βρει με τον εαυτό σου. Όταν νιώθεις ευγνώμων για όλα όσα σου έχει φέρει η ζωή και προσπαθείς για το καλύτερο χωρίς κλάψα, τότε δείχνεις σημάδια πως είσαι κουλ με σένα.

Πώς θα ζήσεις μία ευτυχισμένη ζωή σύμφωνα με τον David Beckham

Ελέγχεις τα νεύρα σου

Τα ξεσπάσματα που μπορεί να έχεις και η μόνιμη διάθεση για καβγά υποδηλώνουν κακή ψυχολογία. Η αυτοσυγκράτηση και ο έλεγχος των νεύρων είναι ένα θετικό σημάδι πως όλα είναι κουλ.

 

 

Προσαρμόζεσαι εύκολα

Το να εγκλιματίζεσαι με ευκολία σημαίνει πως έχεις την ικανότητα να εξοικιώνεσαι με άνεση και να συμβιβάζεσαι. Η άρνηση για προσαρμογή υποδηλώνει την αδυναμία να αξιολογήσεις μία κατάσταση με προσοχή και δείχνει έλλειψη υπομονής. Η ικανότητα ενός ατόμου να είναι προσαρμοστικός αποτελεί ουσιαστικά ένα μέρος συναισθηματικής νοημοσύνης. Γίνε αυτός ο τύπος.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved