pexels Καιρός να μιλήσουμε για την ενοχλητική τύπισσα που ποστάρει τα πάντα

Είναι αγενέστατη και υπάρχει ανάμεσά μας. Θα την συναντήσεις στο επόμενο ποτό και στο επόμενο ταξίδι.

Είναι μία συνθήκη που την έχουμε βιώσει όλοι. Και δυστυχώς θα συνεχίσουμε να την βιώνουμε. Πρόκειται για μία νέα πραγματικότητα. Είναι εκείνη που κάθε βήμα μας καταγράφεται από μία κάμερα και εμφανίζεται σε μία οθόνη. Μπορεί να φαντάζει δυστοπικό το σενάριο αλλά έχουμε δώσει την πλήρη μας συγκατάβαση σε όλο αυτό. Μάλιστα οριμένοι από εμάς το απολαμβάνουμε χωρίς να γνωρίζουμε πώς σταδιακά βαλτώνουμε σ’ έναν εθισμό που δύσκολα έχει επιστροφή.

Αυτή η ανάγκη για να απαθανατίζουμε τα πάντα και έπειτα να τα μοιραζόμαστε με τους διαδικτυακούς μας φίλους είναι αντιληπτή από όλους. Το διακρίνεις γύρω σου όπου οι περισσότεροι είναι μ’ ένα κινητό στο χέρι και ετοιμάζονται για το επόμενο post, για το επόμενο story. Αισθάνονται επιτακτικά την ανάγκη να σβήσουν αυτή τη δίψα. Ωστόσο από ένα σημείο και μετά αρχίζει να γίνεται αφόρητα κουραστικό.

 

 

Μην γίνεις αυτή η τύπισσα

Σε κάθε παρέα υπάρχει εκείνη που θεωρεί ότι πρέπει να καταγράψει τα πάντα. Δεν ανήκει σε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία. Δεν κάνει ένα συγκεκριμένο επάγγελμα. Δεν μπορείς να τον αναγνωρίσεις με την πρώτη ματιά αλλά δε θα χρειαστείς πάνω από 5 λεπτά ώστε να την ξεχωρίσεις. Το κινητό δεν φεύγει ποτέ από τα χέρια της, η κάμερα δεν ξεκουράζεται ποτέ και καταγράφει τα πάντα. Πηγαίνετε για ποτό στο κέντρο της πόλης; Από την στιγμή που θα μπει στο αυτοκίνητο μέχρι και να παρκάρετε θα έχει κάνει ήδη δύο stories στο Instagram. Σημασία δεν έχει ο προορισμός, ούτε το ταξίδι. Αλλά το story. Την ώρα που πίνετε το ποτό, σ’ έχει ήδη τραβήξει βίντεο και το έχει ανεβάσει. Προφανώς δεν έχει πάρει τη συγκατάθεσή σου ώστε να γίνεις «κομπάρσος» στο post της. Αγενέστατη. Νιώθεις συνεχώς ένα κινητό να σε παρακολουθεί. Πρωταγωνιστείς σ’ ένα Truman Show που δεν έχει καθόλου πλάκα.

Instagram: Υπάρχει ειδική τεχνική για να φωτογραφίσεις την κοπέλα σου

Σε βγάζει από το πρόγραμμα, παίζει με τα νεύρα σου

Πηγαίνεις ταξίδι. Η ώρα μπορεί να μην σε αγχώνει, γιατί οκ διακοπές είσαι, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι κάποιος έχει το δικαίωμα να παίξει με τα νεύρα σου. Κάθε πέντε βήματα και μία στάση για φωτογραφία. Μπροστά σε αξιοθέατα, παραλίες, λίμνες, βουνά, κάστρα, σκυλιά, γατιά, γιαγιάδες, τους τύπους με τα καλομπόκια, δεν έχει σημασία. Τα πάντα μπορεί να χρησιμοποιηθούν ως φόντο. Στην αρχή έχει πλάκα. Συμμετέχεις κι εσύ. Ωστόσο φτάνει η ώρα όπου το όριο έχει ξεπεραστεί κατά πολύ. Τα νεύρα σου έχουν γίνει ζαρντιέρες και πλέον δεν είναι καθόλου γλυκό όλο αυτό. Είναι -τουλάχιστον- εκνευριστικό.

Όλοι έχουμε γίνει μάρτυρες αυτής της διαδικασίας. Το κινητό πολλοί αγάπησαν, αλλά εκείνον που το χρησιμοποιεί με τέτοιο τρόπο κανείς. Μην γίνεσαι εκείνη η περσόνα που κανείς δε θέλει να έχει για παρέα. Την ανάγκη να επικοινωνήσουμε και να μοιραστούμε όμορφες στιγμές, την έχουμε όλοι. Ο άνθρωπος είναι κοινωνικό ον αλλά χρειάζεται μέτρο. Ο χρόνος και οι ζωές μας κυλάνε και υπάρχουν στιγμές που είναι προτιμότερο να τις ζήσουμε από το να τις καταγράψουμε. Η τεχνολογία παρέχει ευκολίες αλλά γρήγορα έχει την ικανότητα να σε καταπιεί στην μαύρη τρύπα της.

Η αποχή μου από το Instagram το Πάσχα ήταν η δική μου Κάθαρση

Η αποχή από τα social media είναι επιβεβλημένη ώστε να δεις τα πράγματα πιο καθαρά. Να απολαύσεις αυτά που συμβαίνουν γύρω σου χωρίς το άγχος των likes και το αν τελικά το crush σου είδε και δεν σχολίασε το story σου.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved