Sex Pistols: Βγαίνει ξανά ο απαγορευμένος δίσκος για χάρη της Βασίλισσας

Το «God Save The Queen» ξανά στα charts λόγω Ιωβηλαίου της Ελισάβετ της Αγγλίας.

Ποιος παλαιάς κοπής πανκ δεν θυμάται εκείνο το ταξιδάκι στον Τάμεση με τους Sex Pistols που έπαιξαν ζωντανά μέσα σε ένα πλοίο εν κινήσει και τελικά τους συλλάβανε; Κι όλα αυτά μέσα στη σκληρή δεκαετία του 1970 στο Λονδίνο.

 

 
 

Για να υποβάλλουν τα σέβη τους στην Βασίλισσα οι Sex Pistols νοίκιασαν στις 7 Ιουνίου ένα πλεούμενο, το Queen Elizabeth, με το οποίο ξεκίνησαν να διαπλέουν τα εορτάζοντα νερά του Τάμεση, και περνώντας από διάφορα τουριστικά αξιοθέατα του εορτάζοντος Λονδίνου, όπως το Κοινοβούλιο και τα Ανάκτορα, άφησαν να διαχυθεί στην ατμόσφαιρα ο συναυλιακός ηλεκτρικός οίστρος του συγκροτήματος.

Όταν οι Sex Pistols ξεκινούσαν τη μουσική επανάστασή τους

Φυσικά οι αρχές τους συνέλαβαν μετά από αυτό. Από τότε το God Save The Queen έχει μείνει στην ιστορία σαν ένας από τους πρωτοποριακούς δίσκους της πανκ μουσικής, ένα σύμβολο αντιδραστικότητας και ελευθερίας των αστικών πλασμάτων αυτού του κόσμου.

 

 
 

Η ανταπόκριση του κόσμου όμως, ήταν τέτοια που κατάφερε να φτάσει έως και την δεύτερη θέση του UK Chart, χωρίς να αναφέρεται ο τίτλος του κομματιού, προκειμένου να αποφευχθεί η προσβολή προς την Βασίλισσα.

Η μεγάλη αυτή επιτυχία είχε κυκλοφορήσει για πρώτη φορά το 1977 για να τιμήσει το αργυρό ιωβηλαίο της Βασίλισσας Ελισάβετ Β', όμως απαγορεύτηκε από το BBC.

Τώρα η δισκογραφική εταιρία επανακυκλοφορεί αυτόν τον ιστορικό δίσκο για να τιμήσει τον ιωβηλαίο ξανά. Ναι η Ελισάβετ αποδείχθηκε αιωνόβια, από την άλλη όμως και η μουσική των Sex Pistols είναι το ίδιο ανθεκτική στο χρόνο.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved