Intime Στα πόσα θύματα θα μάθουμε να σεβόμαστε τη ΛΕΑ;

Οι θυσίες στον Μολώχ της Ασφάλτου συνεχίζονται στην χώρα μας. Ως πότε θα συνεχίσουμε να βλέπουμε εικονοστάσια στις άκρες των δρόμων;

Μία Πρωτομαγιά που βάφτηκε με αίμα στην άσφαλτο. Θύμα ένας 59χρονος που είχε σταματήσει στη ΛΕΑ για να μιλήσει με ασφάλεια στο κινητό του και σκοτώθηκε όταν αυτοκίνητο έπεσε πάνω στο σταματημένο όχημα. Συγκεκριμένα εμβολίστηκε από το λευκό Renault Megane που οδηγούσε ένας 26χρονος και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο 26χρονος δεν έχει δίπλωμα.

Όπως φαίνεται στο παρακάτω βίντεο, ο 59χρονος οδηγούσε ένα γαλάζια Ford Focus και είναι σταματημένος στη ΛΕΑ. Στη θέση του συνοδηγού βρίσκεται η γυναίκα του. Το λευκό Renault Megane παρεκκλίνει της πορείας του και πέφτει πάνω στο Ford Focus. Ακόμη ένα τροχαίο σοκ στην ελληνική άσφαλτο. Ακόμη μία θυσία στον Μολώχ της Ασφάλτου.

 

 

Αλήθεια, πότε θα μάθουμε να σεβόμαστε τη ΛΕΑ;

Σύμφωνα με τον ΚΟΚ, η Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης δεν είναι μια επιπλέον λωρίδα για πορεία ή για στάθμευση. Αλλά ένας χώρος για έκτακτες μετακινήσεις. Είναι η λωρίδα που μπορούν να κινηθούν αποκλειστικά, ασθενοφόρα, πυροσβετικά οχήματα, περιπολικά ή οχήματα του αυτοκινητόδρουμου. Στην Ελλάδα έχουν καταγραφεί ιστορίες όπου πυροσβεστικά δεν μπορούν να κινηθούν στην Εθνική Οδό, με πυρκαγιές να καίνε τα πάντα, επειδή η ΛΕΑ είναι κλειστή. Τα δεδομένα έχουν δείξει πως 1 στα 10 ατυχήματα είναι συγκρούσεις με οχήματα που βρίσκονται σταματημένα στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης. Αριθμός τεράστιος και πλέον δεν μπορούμε να κλείσουμε τα μάτια στο πρόβλημα.

Δες στην παρακάτω gallery το πότε και γιατί δεν πρέπει να κλείνουμε την ΛΕΑ:

 

 

Σε αυτό το άρθρο δεν θα δείξουμε κανέναν με το δάχτυλο. Πρόκειται για μία ανθρώπινη τραγωδία. Μία τραγωδία που όλα λειτούργησαν λάθος ώστε ένας άνθρωπος να χάσει άδικα τη ζωή του. Ένα όχημα είναι σταματημένα λάθος στη ΛΕΑ, ένα όχημα παρεκκλίνει από την πορεία του, το οποίο όχημα οδηγεί κάποιος χωρίς δίπλωμα. Μία ιστορία που θα πρέπει να διδάσκεται σε σχολεία και σχολές οδηγών για όλα εκείνα που οφείλουμε να αποφύγουμε. Κάθε μέρα διαβάζουμε ή μαθαίνουμε για μία ιστορία από κοινό γνωστό που εμπλέκεται σε ατύχημα. Δυστυχώς πολλές είναι οι φορές που κάποιος αφήνει την τελευταία του πνοή πάνω στην άσφαλτο.

Ως πότε θα συνεχίσουμε να βλέπουμε εικονοστάσια τις άκρες των δρόμων και ανθοδέσμες; Καιρός να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα με λογική και σύνεση.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved