Στο εξοχικό του κολλητού γράφονται οι ομορφότερες ιστορίες της ανδρικής φιλίας

Κανένα δίκλινο σε κυκλαδίτικο νησί δεν μπορεί να τα προσφέρει όλα αυτά.

Έχουν σπαταληθεί τόνοι από ιντερνετικό μελάνι ώστε να εξηγηθεί η ανδρική φιλία. Αυτό το ξεχωριστό δέσιμο ανάμεσα σε δύο αγόρια που μεγαλώνουν μαζί και γίνονται άνδρες. Μία αλληλουχία γεγονότων που μοιράζονται και κρατούν στην καρδιά και στο μυαλό τους για πάντα. Οι άνδρες είμαστε ευαίσθητα πλάσματα, παρότι περνάει καιρός ώστε να αποδεχτούμε και να το παραδεχτούμε, και έχουμε ανάγκη από έναν άνθρωπο που θα μας καταλάβει. Δεν θα χρειαστεί να αναλύσουμε μία κατάσταση διότι καταλαβαίνει τη σιωπή μας. Η ανδρική φιλία έχει μετρήσει πολλά χιλιόμετρα. Δεν είναι μία επιπόλαια συνθήκη.

Μάλιστα, κάποια από αυτά τα χιλιόμετρα τα έχουμε διανύσει στα εξοχικά του κολλητού μας. Γιατί το εξοχικό του κολλητού είναι καλύτερο από το δικό μας. Και εξηγούμαι.

 

 

Στις εποχές των παχιών αγελάδων, όταν έπαιζε δραχμή ή μόλις είχαμε μπει στο ευρώ και το ευρώ άχνιζε, το να έχεις το δικό σου εξοχικό ήταν πιο φυσιολογικό και από το να έχεις αυτοκίνητο. Ήταν οι εποχές που ο ΕΝΦΙΑ δεν υπήρχε ως ορισμός στο λεξικό μας και η οικονομική κρίση που βιώνουμε τα τελευταία 15 χρόνια φάνταζε ως σενάριο επιστημονικής φαντασίας σε μία δυστοπία που ποτέ δε θα βιώνουμε. Πόσο αθώοι ήμασταν, ε;

 

 

Φτάνοντας στο σήμερα εκείνο το εξοχικό του κολλητού είναι ο ναός της διασκέδασης και της ηρεμίας. Είναι η «Μέκκα» για κάθε τριήμερο. Ειδικά φέτος που το Πάσχα και η Πρωτομαγιά έρχονται με μία εβδομάδα διαφορά, εκείνο το σπίτι του φίλου είναι ο must προορισμός. Μετά από τόσα χρόνια το αισθάνεσαι σαν δικό σου σπίτι. Δεν νιώθεις αμηχανία στο πού θα κοιμηθείς, στην τουαλέτα ή στο μπάνιο που θα χρησιμοποιήσεις. Έχεις βρει τον χώρο σου και νιώθεις βολικά. Γνωρίζεις του γείτονες και ενδεχομένως να έχεις περάσει ήδη κάποια Πρωτομαγιά ή Πάσχα μαζί τους.

Η εξόρμηση στο εξοχικό σου θέλει και την κατάλληλη γκαρνταρόμπα

 

Το εξοχικό του κολλητού είναι το μέρος που πάντα θα σε φιλοξενήσει

Δεν το κάνεις από ανάγκη γιατί δεν έχεις κάπου αλλού να πας ή γιατί θα σπαταλήσεις λιγότερα χρήματα. Από το να δώσεις τα χρήματα για ένα δίκλινο σε κάποιο κυκλαδίτικο νησί και να φας καλαμαράκια και σαλάτα, προτιμάς να τα δώσεις σ’ ένα βασιλικό bbq, να πιεις ασταμάτητες μπύρες και να αγοράσεις δύο ακόμη μπουκάλια τζιν για να σβήσετε. Εκεί δεν υπάρχει όριο ατόμων που θα προσκαλέσεις. Ο κολλητός βάζει το σπίτι, εσύ το κορίτσι που γνώρισες στο Instagram, η οποία θα έρθει μαζί με τις φίλες της. Η γυναίκα βρίσκεται πάντα στο επίκεντρο του ανδρικού κόσμου και έχει τον τρόπο ν’ ανάβει την σπίθα της διασκέδασης. Εξάλλου το party στο εξοχικό του κολλητού είναι πάντα καλύτερο από το party στο café – bar – club – restaurant – tapantaola της περιοχής.

Πώς το «εξοχικό» έγινε ο ναός του αγνού ελληνικού καλοκαιριού

 

Το εξοχικό του φίλου θα είναι πάντα εκεί για σένα

Δεν χρειάζεσαι κάποια αφορμή για να το επισκεφτείς. Το νιώθεις τόσο δικό σου που το προτείνεις εσύ ο ίδιος στον κολλητό σου. Δεν περιμένεις την δική του πρόσκληση. Ωστόσο πάντα οφείλεις να ακολουθήσεις κάποιους απαράβατους κανόνες. Δεν φεύγεις χωρίς να το καθαρίσεις, δεν φεύγεις αφήνοντας άδειο το ψυγείο ή την κάβα, δεν φεύγεις χωρίς να του πάρεις ένα δώρο. Έστω συμβολικό. Αλλά φεύγεις όταν βλέπεις να θέλει τον χώρο του και τον χρόνο του. Οφείλεις να σεβαστείς αυτούς τους άγραφους κανόνες. Όπως συμβαίνει και με όλους τους κανόνες που διέπουν την ανδρική φιλία.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved