Johnny Depp και Amber Heard δείχνουν σε όλους το πώς ΔΕΝ πρέπει να χωρίζεις

Δεν είναι σπάνιο φαινόμενο ένας πικρός χωρισμός, αλλά αυτοί οι δύο έχουν πλέον καταντήσει καρικατούρα του εαυτού τους.

Καλώς η κακώς τα διαζύγια είναι πλέον περισσότερα από ότι στο παρελθόν, κακώς γιατί οι όρκοι αιώνιας πίστης και αγάπης που κάποτε δόθηκαν ενώπιον Θεού και ανθρώπων (ή αντιδημάρχου) δεν φτούρησαν στο πέρασμα του χρόνου, κι από την άλλη το ότι δεν αποτελεί πια ταμπού το διαζύγιο έχει απελευθερώσει ανθρώπους που ζούσαν σε μια δυστυχισμένη σχέση, ή ακόμα χειρότερα σε μια κακοποιητική. Σε μια ιδανική κατάσταση τα συναινετικά διαζύγια και ο πολιτισμός ανάμεσα στους δυο άλλοτε αγαπημένους θα έπρεπε να είναι ο κανόνας, αλλά φευ, δεν γίνεται πάντα έτσι. 

Κάποιες φορές η επίλυση των διαφορών γίνεται στις δικαστικές αίθουσες, και είναι και αυτό μια πολιτισμένη μέθοδος επίλυσης διαφορών πριν αρχίσει ο καθένας να κυνηγάει με μια καραμπίνα τον/την πρώην του, αλλά εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα άλλο φρούτο. 

 

 

Σε ένα επίσης θεωρητικό επίπεδο, το πώς λύνουν τις διαφορές τους οι «διάσημοι» θα έπρεπε να αποτελεί πρότυπο για τους κοινούς θνητούς. Η εμπειρία τους σε διαζύγια είναι άλλωστε ευρέως γνωστή. Επίσης οι «διάσημοι» έχουν και μια οικονομική επιφάνεια που τους επιτρέπει να μην κάθονται να παλεύουν στα δικαστήρια για περιουσιακά και διατροφές. Αντί να δώσουν τόπο στην οργή και να αποτελέσουν πρότυπο, οι Johnny Depp και Amber Heard, κατάφεραν να αποτελέσουν αντιπαράδειγμα για όλους.

Σε αυτό το κείμενο δεν θα μπούμε στη νομική ουσία της υπόθεσης, αυτό είναι κάτι που αφορά τους δικαστές και τους ενόρκους σε αυτή την πανάκριβη εκδίκαση αγωγής δεκάδων εκατομμυρίων. Άλλωστε ο καθένας έχει λάβει το μέρος της πλευράς που νιώθει δική του πριν καν ολολκληρωθεί η διαδικασία της ακρόασης. Οσοι πήραν το μέρος του Depp βλέπουν μια αδίστακτη μέγαιρα που τον εκμεταλλεύτηκε και τον κακοποίησε. Από την άλλη πλευρά πιστέυουν ότι το πραγματικό θύμα είναι η Heard η οποία έχει επίσης κακοποιηθεί. Σεξισμός εναντίον ageism έτσι ώστε ο καθένας να μπορέσει να διαλέξει στρατόπεδο χωρίς να νιώθει ότι παραβιάζει τις κόκκινες γραμμές του και να συνεχίσει να σχολιάζει αυτάρεσκα και με αυτοεπιβεβαίωση στα social media. Αλλά η ουσία δεν είναι εκεί.

 

 

Αυτό το freak show που έχει στηθεί με τη βοήθεια των media μπορεί να μοιάζει αστείο και να αποτελεί αστείρευτη πηγή για χιλιάδες memes, αλλά είναι αστείο γιατί ακριβώς αφορά δυο πλούσιους και διάσημους ανθρώπους. Γελάμε μαζί τους γιατί είχαν όλα τα εφόδια για να λύσουν πολιτισμένα τις διαφορές τους και να προχωρήσουν τις ζωές τους. 

Για κάθε τέτοια διάσημη υπόθεση, υπάρχουν δεκάδες τέτοιες άσημες υποθέσεις και το αντιπαράδειγμα των Depp-Heard βάζει εμπόδια για να γίνουν πιο πολιτισμένες οι επιλύσεις αυτές οι διαφορές. Δυστυχώς δεν είναι καθόλου για γέλια αυτή η υπόθεση λόγω ακριβώς της επιρροής που έχει στην υπόλοιπη κοινωνία. 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved