Γιατί οι άνθρωποι χωρίς social media είναι πιο ποθητοί;

Κι όμως, ζουν ανάμεσά μας.

Όλα ξεκίνησαν με ένα like. Πολλές φορές ανταποδοτικό ως σημάδι ότι κάτι ενδιαφέρον υπάρχει εδώ. Το ένα like έγιναν περισσότερα και το πρώτο reaction σε κάποιο story δεν άργησε να έρθει. Μία έξυπνη απάντηση, ένα καλό timing όταν βρισκόμαστε και οι δύο ανοιχτοί για νέες γνωριμίες και ύστερα έρχεται η συνάντηση. Το πού θα καταλήξει όλο αυτό διαφοροποιείται. Άλλες φορές πουθενά, άλλες φορές σε block και άλλες στα σκαλιά της εκκλησίας. Μη με ρωτάς ποια είναι πιο τυχερή κατηγορία. Δεν μπορώ να απαντήσω με ευκολία και με σιγουριά.

Παραπάνω μία περιγραφή των γνωριμιών της νέας εποχής. Την εποχή της έκστασης της επικοινωνίας, όπου ο αλγόριθμος καθορίζει τις ζωές μας.

Τι συμβαίνει όμως με εκείνους τους τύπους που έχουν γυρίσει την πλάτη στα social media; Που, ναι μεν, έχουν account αλλά είναι πιο απενεργοποιημένα και από τον Ούφε Μπεκ στον Παναθηναϊκό; Άνδρες και γυναίκες που δε συμμετέχουν στο παιχνίδι της γνωριμίας μέσω social media και που χρησιμοποιούν το διαδίκτυο ως εργαλείο δουλειάς ή απλώς διασκέδασης; Δεν είναι δύσκολο να τους ξεχωρίσεις. Δεν έχουν δημοσιεύσει τίποτα στο Instagram από το 2018, δεν χρησιμοποιούν emoji και όταν μπουν στο διαδίκτυο, θα το κάνουν για να ενημερωθούν για τα τελευταία νέα ή για να δουν βίντεο στο Youtube. Δεν γνωρίζουν τις διασημότητες του TikTok αλλά ούτε και το όριο των χαρακτήρων στο Twitter.

 

 

Αν αυτή η κατηγορία ανθρώπων σου φαίνεται creepy, τότε ήρθε η στιγμή να μάθεις ότι κάνεις ένα τεράστιο λάθος. Γιατί οι άνδρες και οι γυναίκες που βρίσκονται «εκτός σύνδεσης» είναι περισσότερο ελκυστικοί. Και υπάρχουν σοβαροί λόγοι που συμβαίνει αυτό.

Φαντάσου να έχεις μία σύντροφο και να προσπαθεί με τις ώρες να ανεβάσει ένα video στο Tik Tok ή ένα story στο Instagram κατά τη διάρκεια της βραδινής εξόδου. Ή σκέψου να είσαι εσύ αυτός που το κάνει. Καθώς βυθιζόμαστε όλο και περισσότερο στον εθισμό των social media, κάποιος που έχει ξεφύγει από αυτόν τον βάλτο, αποτελεί μία ανάσα φρέσκου αέρα στις ζωές μας.

Μετά τη «νηστεία» αυτή η κίνηση θα ανανεώσει την ερωτική σου ζωή

Την ίδια στιγμή δεν υπάρχει κάτι πιο σέξι από το μυστήριο. Σύμφωνα με τον Dr Alex Jones, ανώτερο λέκτορα Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Swansea, με εξειδίκευση στην ψυχολογία της ελκυστικότητας, συμπεραίνουμε πολλά από την παρουσία κάποιου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ή από την απουσία του. «Συνήθως στις γνωριμίες υπάρχει κάποιο είδος σήματος ή υπόδειξης που προσελκύει την προσοχή ενός πιθανού συντρόφου. Είτε πρόκειται για εμφάνιση, είτε για τη συζήτηση. Νομίζω ότι η σηματοδότηση της έλλειψης χρήσης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης θα μπορούσε να εμπίπτει σε αυτό, λειτουργώντας ως μία ένδειξη για ανεξαρτησία και την οπτική γωνία κάποιου για τη ζωή», ισχυρίζεται. «Είναι πολύ πιθανό το να μην βρίσκεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να σχετίζεται μ’ ένα συγκεκριμένο είδος προσωπικότητας. Ίσως εσωστρέφειας για παράδειγμα. Και πάλι, ανάλογα με το άτομο που το βλέπει αυτό, να αποτελεί ένα ελκυστικό χαρακτηριστικό».

 

 

Γνωρίζουμε ήδη ότι η χρήση εφαρμογών κοινωνικών μέσων δικτύωσης όπως το Instagram, συσχετίζεται με τον ναρκισσισμό και τις μεταβλητές της εικόνας του σώματος. Και όχι πάντα με καλό τρόπο. Η υπερβολική χρήση μπορεί να είναι επιζήμια για την αυτοαντίληψη και όσοι είναι πιο ναρκισσιστές αφιερώνουν περισσότερο χρόνο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η έλλειψη των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ή η χαμηλότερη χρήση συνδέεται πιθανώς μ’ ένα συγκεκριμένο είδος προσωπικότητας και πιθανότατα κάποιος είναι λιγότερο ματαιόδοξος και λιγότερο ναρκισσιστής.

Μήπως να σταματήσεις να φοβάσαι εκείνη και τις φίλες της;

Επίσης κάθε γυναίκα γοητεύεται από έναν άνδρα που δεν ασχολείται με τα social media. Αφενός δεν είναι τόσο ναρκισσιστές και αφετέρου για τις γυναίκες είναι αναζωογονητικό να μιλούν με άνδρες που δεν έχουν μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τις βοηθούν να επιστρέψουν στην πραγματικότητα όταν τις έχει «ρουφήξει» η εικονική πραγματικότητα. Μία επιστροφή από τη δίνη της προσομοίωσης. Επίσης η εξαίρεση από την αναζήτηση επικύρωσης από αγνώστους στο διαδίκτυο, σίγουρα αποπνέει μια ισχυρά σέξι ατμόσφαιρα και αυτοπεποίθηση. «Το να είσαι αποσυνδεδεμένος από τα social media είναι ένα είδος αρρενωπότητας που είναι ελκυστικό για πολλές γυναίκες. Η έλλειψη ματαιοδοξίας σημαίνει έλλειψη ναρκισσισμού», καταλήγει ο Dr Alex Jones.

Είναι αυτονόητο πως δεν υπάρχει κάποιος κανόνας. Ωστόσο σ’ έναν κόσμο που συνεχώς παρακολουθείται, το να κάνεις μία συνειδητή προσπάθεια για να κρατήσεις κάποια πράγματα για τον εαυτό σου, είναι σίγουρα μία καλή αρχή. Το να γίνεις η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα δεν είναι μυστικό επιτυχίας. Αλλά σίγουρα θα κάνεις την διαφορά. Και αυτός που κάνει την διαφορά, συνήθως κερδίζει.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved