associated press Ετοιμάζεται ταινία για το πώς έκλεισε το deal του αιώνα μεταξύ Michael Jordan και Nike

Οι Ben Affleck και Matt Damon συναντιούνται και πάλι για να αφηγηθούν μια ιστορία που άλλαξε για πάντα το μπάσκετ, αλλά και το ντύσιμό μας.

Όταν στα μέσα της δεκαετίας του ‘80 οι Sonny Vaccaro και Phil Knight σκέφτηκαν να προσεγγίσουν τον νεαρό Michael Jordan για την υπογραφή μιας αποκλειστικής συνεργασίας, δεν είχαν ιδέα για το πώς αυτή η συμφωνία θα άλλαζε για πάντα το άθλημα. Η Nike τότε δεν είχε το μέγεθος που έχει σήμερα και αποστολή του Sonny Vaccaro σαν υπεύθυνου για το deal ήταν εξαιρετικά δύσκολη. Όταν τελικά έκλεισε η συμφωνία μεταξύ του GOAT και της Nike, ορίστηκε το πρότυπο που ακολουθούν μέχρι σήμερα όλοι οι υπεραθλητές στις συνεργασίες τους με τις εταιρείες αθλητικών ειδών. Αλλά έγιναν κι άλλα πολλά.

 

 

Μέχρι τότε τα αθλητικά ρούχα και παπούτσια φοριόντουσαν μόνο μέσα σε γυμναστήρια και χώρους άθλησης. O Michael Jordan έκανε τους πάντες να φορέσουν αθλητικά παπούτσια παντού δίνοντας το σύνθημα για την εκρηκτική ανάπτυξη της βιομηχανίας των sneakers και του streetwear στη συνέχεια. Τώρα ήρθε η ώρα να μάθουμε όλο το παρασκήνιο αυτής της στιγμής.

Στην ταινία που ετοιμάζεται θα δούμε τον Matt Damon στον ρόλο του Sonny Vaccaro και τον Ben Affleck στον ρόλο του Phil Knight, ιδρυτής και μεγάλο αφεντικό της Nike. Ο Damon θα είναι επίσης σεναριογράφος και παραγωγός της ταινίας, ενώ ο Affleck θα έχει και τον ρόλο του σκηνοθέτη μαζι με την παραγωγή. 

 

 

Η πλοκή της ταινίας θα εστιάσει πάνω στις κοπιώδεις προσπάθειες του Vaccaro για να υπογράψει ο Jordan, τις σχέσεις που έχτισε με την οικογένεια του μεγαλύτερου παίκτη όλων των εποχών και ειδικά με τη δυναμική μητέρα του. Το πρόσωπο του Jordan δεν πρόκειται να εμφανιστεί στην ταινία, παντα θα υπονοείται, αλλά θα δούμε δραματοποιημένους όλους τους φίλους, προπονητές και συμβούλους που είχε ο Michael Jordan εκείνη την εποχή. Ως μαγιά για το σενάριο της ταινίας έχει χρησιμοποιηθεί το ντοκιμαντέρ Sole Man του ESPN που έχει επικεντρωθεί πάνω στην ιστορία του Vaccaro. 

 

 

Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που ο Ben Affleck θα σκηνοθετήσει μια ταινία που θα παίζει ο χρόνιος φίλος του Matt Damon. Οι δύο φίλοι έχουν ήδη βραβευθεί για το σενάριο του Good Will Hunting, στο οποίο επίσης έπαιξαν, αλλά τη σκηνοθεσία του είχε αναλάβει ο Gus van Sant.  Οι δύο φίλοι έχουν παίξει επίσης μαζί στο πρόσφατο The Last Duel του Ridley Scott και όπως και στην προηγούμενη συνεργασία τους, ο Damon ήταν ο πρωταγωνιστής και ο Affleck είχε τον δεύτερο ρόλο. 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved