associated press Ο Elon Musk δεν έχει σπίτι και κρασάρει σε φίλους του

Χωρίς ΕΝΦΙΑ και χωρίς να δίνει 500€ για ένα δυάρι στο Παγκράτι, δεν είναι τυχαίο που είναι ο πιο πλούσιος άνθρωπος του κόσμου.

Κάθε φορά που έχει κάποιο τζακ ποτ στο Τζόκερ και παλεύουμε με την τύχη μας, στο υποθετικό σενάριο που θα κερδίσουμε, πρώτο στη λίστα των αγορών μας είναι σίγουρα ένα σπίτι. Η ανάγκη μας για ασφάλεια που προσφέρει ο θεσμός της εστίας είναι αρχέγονος και για κάθε φυσιολογικό άνθρωπο εκεί έξω η ικανοποίησή της είναι απόλυτη προτεραιότητα. Ο Elon Musk όμως δεν είναι ένας φυσιολογικός άνθρωπος και παρά το ότι η περιουσία του ξεπερνά τα 263 δις δολάρια, δεν έχει τα σπίτια που φανταζόμασταν. 

 

 

Μιλώντας με τον Chris Anderson είπε ότι αναγκάζεται να μετακινείται συχνά λόγω της δουλειάς του και πρακτικά δεν έχει κάποιον μόνιμο τόπο διαμονής. Θα μπορούσε να μένει σε όποιο ξενοδοχείο θα ήθελε ή να αγοράσει και όποιο ξενοδοχείο θα ήθελε, αλλά όχι. Προτιμά να κρασάρει σε φίλους του που έχουν ένα άδειο δωμάτιο ή έναν ελεύθερο καναπέ. Ακόμα και όταν βρίσκεται στην Bay Area που βρίσκονται οι περισσότερες εγκαταστάσεις της Tesla, κάνει μια μικρή γύρα από τα σπίτια των φίλων του. 

Το μοναδικό σπίτι που είχε στην κατοχή του μέχρι πριν από λίγο καιρό ήταν ένα προκατασκευασμένο σπίτι στις εγκαταστάσεις της SpaceX και δεν κόστιζε πάνω από 50.000 δολάρια. Πριν από δύο χρόνια ο Elon Musk υποσχέθηκε ότι θα πουλήσει το σύνολο των περιουσιακών του στοιχείων και να ζήσει λίγο πιο νομαδικά, παρά την οικονομική του επιφάνεια. Σε αντίθεση με άλλους δισεκατομμυριούχους δεν έχει στην κατοχή του κάποιο πολυτελές yacht ούτε πολυτελείς εξοχικές κατοικίες. Βέβαια έχει ένα τζετ, κάτι που θεωρεί απαραίτητο για τις συχνές μετακινήσεις του. 

 

 

Στο ερώτημα για το αν το συγκεκριμένο lifestyle τον έφερε στη θέση του πιο πλούσιου ανθρώπου στον κόσμο, o Musk απάντησε καταφατικά και δεν έχει να κάνει μόνο με τα έξοδα αυτά καθ αυτά. Το αλόγιστο ξόδεμα εκατομμυρίων για πολυτέλειες δεν στερούν μόνο χρήματα που θα θα μπορούσαν να τα επενδύσουν για να φέρουν πίσω ακόμα περισσότερα χρήματα, αλλά δρουν και αποπροσανατολιστικά για έναν δημιουργικό άνθρωπο. Ένα χλιδάτο σπίτι έχει πολλούς πειρασμούς γύρω του και σε μαγνητίζει για να χασομερήσεις, κάτι που σίγουρα δεν μπορεί να σου προσφέρει ο καναπές του κολλητού σου που σε ωθεί να σηκωθείς να πας στο γραφείο. 

 

 

Με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια λοιπόν ο Elon Musk και ίσως να μην είναι τόσο τσιγκούνης όσο νομίζουμε. Αν υπολογίσουμε πόσα χαλάμε κάθε μήνα για ενοίκια, λογαριασμούς και κοινόχρηστα, μπορεί να μην γίνουμε δισεκατομμυριούχοι, αλλά σίγουρα θα είχαμε μια καλύτερη ποιότητα ζωής.   



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved